Anlaşmalı boşanma ve masrafları
Merhaba..
Anlasmalı bosanma davası acmak istiyoruz bugun adliyeye gittik 5 ay sonrasına gun veriyorlar + 40 milyon masraf cıkartıyorlar (istanbul bagcılar adliyesi) acaba ist dısında 1 yerde anlasmalı bosanma davası acılıp daha erken sonuclanma ihtmali ve masrafların mahkeme tarafından karsılanma olanagı varmı? ve bagcılar degilde sirkeci aile mahkemesinde acılsa genemi 5 ay kadar sonraya gun verirler?
vereceginiz cevaplar icin tesekkurler.
Re: Anlaşmalı boşanma-masraflar
slm ben anlaşmalı boşanma davasının nekadar masrafı olur ve dilekçe verirlince nezamana gün atarlar ve ilk başvuruya neler götürmek lazım ankaradan herkese slm cevaplrınız için şimdiden tşk
Re: Anlaşmalı boşanma-masraflar
Alıntı:
begumsu rumuzlu üyeden alıntı
slm ben anlaşmalı boşanma davasının nekadar masrafı olur ve dilekçe verirlince nezamana gün atarlar ve ilk başvuruya neler götürmek lazım ankaradan herkese slm cevaplrınız için şimdiden tşk
Yukarıda zaten cevap var.
Avukatsız takip edecek olursanız mahkeme harcı 40 lira civarinda.
Ne zamana gün verileceği mahkeme yoğunluğuna bağlı. (mesela yukarıda yoğun bir yer için 5 ay demişler.) Bazı yerlerde hakimle konuşup anlaşmalı boşanma olduğu söylenirse erkene aldırılabilir.
Anlaşmalı boşanma-masraflar
Merhabalar.. Ben Almanyadayım Geçen sene Türkiyede evlendim şimdi anlaşmalı olarak boşanmak istiyoruz Türkiye ikamet eden eşim adliyeye giderek boşanma başvuru yapabilirmi boşanma tarihi belli olduğunda da ben buradan türkiyeye giderek boşanmayı gerçekleştirebilirmiyiz.. başvuruda benimde orada olmam gerekiyormu veya herhangi bir evrak gibi belgeler göndermek zorundamıyım ve bunlar ne olabilir.
avukat tutmak istemiyoruz bizzat kendim gidip mahkemeye girmek istiyorum
bu işlemler için toplam bana mehkeme masrafları ne kadar tutar
lütfen çok acil bilgi istiyorum
saygılarımla
Cevap: Anlaşmalı boşanma ve masrafları
benim bir aorum olacak 40 tl den başka bir ücret gitmiyormu bana 200 tl dediler ücreti acaba dogrumudur ...
Cevap: Anlaşmalı boşanma ve masrafları
Sayın "ummann" 40 TL 2008 yılı için geçerli bir ücret bu sene için bildirilen rakam doğru bir rakam.