Miras kalan yerdeki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?
Merhaba babannemden kalan arsayı dedem 4 yıl önce 1000liraya kiraya verdi.biz kiracıya noterden geçici inşaat izni verdik.dedemi kıramadım.kontratı dedem yaptı ve kirayı da hep o aldı.adam buraya açık hava düğün salonu yaptı.geçici izinle de mutfak yapmış.dedem 1 yıl önce vefat etti.diğer mirasçılarla görüşmüyoruz.diğer üç mirasçının araları iyi.beni dışlıyorlar.kontratı da ne kiracıdan alabildim.ne de diğerlerinden.bana ayda 250 lira veriyorlar.buranın emlak vergisi için benden 1200 lira vermemi istediler.benim aldığım kira bunu bile anca karşılıyor.ben kiracıyı burdan nasıl çıkarabilirim.sadece benim istemem yeterli mi.lütfen yardımcı olun.
Cevap: Miras kalan yerdeki kiracıyı nasıl çıkarabilirim?
Kiracıya noterden ihtar yollayıp kira kontratından bir örneği yollamsını, size ait kirayı vereceğiniz hesaba yatırmasını aksi halde tahliye yoluna gideceğinizi ihtar edebilirsiniz. Yatırılan bedel düşük ise emsal bedel için dava açabilirsiniz. Cevap vermez para da yatırmazsa payınıza düşen para için icra takibi yapabilir tahliye davası açabilirsiniz.