Haksız yere ağır cezada yargılanıyorum
İnternet üzerinden bir derneğe ait eleman ilanına başvuruda bulundum.Görüşmeler sonunda işe başladım.Dernek uzun süreler faaliyet gösteren,bir çok ilde şubesi olan ana merkezi İstanbul'da bulunan,bilinen bir dernektir.Sadece 3 gün çalıştım.4. gün bir şikayet üzerine yasa dışı faaliyet gösteriyor gerekçesiyle bütün çalışanlar ile birlikte toplanıp emniyete götürüldüm.Ben henüz işe başlayalı 3 gün olduğunu anlatmama ve diğer çalışanlarında bunu doğrulamalarına rağmen 2 gece nezarethanede kaldım.3. gün nöbetçi mahkeme ile herkes tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım.Bunlar yetmezmiş gibi emniyet çıkışı basına haber verildiğinden fotoğraflarımız çekilip dolandırıcılar diye basında yayınlandı.
Şimdi nitelikli dolandırıcılıktan ağır cezada yargılanıyorum ve 14 şubatta 3. mahkemem olacak.Ben ve ailem rezil olduk.Mahkeme de herşeyi anlatıyorum ama hala böyle bir dosyada ismimin geçmesine anlam veremiyorum.Şimdi çok güzel bir işim var,işverenlerime "Ben dolandırıcılıktan yargılanıyorum,mahkemem var izin verin" diyemiyorum.Neden hala herşey ortadayken beni yargılıyorlar?Nasıl anlatayım?Gerçekten suçum ne?
Sadece bir bilenden fikir almak istiyorum.3 gün çalıştım,2 gün nezarethanede kaldım ve ağır cezada yargılanıyorum...
Cevap: Haksız yere ağır cezada yargılanıyorum.
Mahkemede yargılanmak suç değildir. Yargının pirinci ayıklaması gerekiyor. Müdafanız için bir avukat tayin ederseniz gidip gelmek zorunda da kalmazsınız savunmanız da daha güçlü olur.