Kontrat iptali konusu dükkan icin
Merhaba arkadaşlar
Bizim yaklasık 4 ay önce yapmış olduğumuz bir market ile kontratımız bulunmakta.
Bu Kontrat 10 yıl süre ile TEFE TÜFE oranı baz alınarak TL olarak düzenlendi. Buraya kadar ön bilgi idi
Şuanki durum ise mevcut olan mülk icin kira ödemesi düzensiz yapılmamakta. Yani kontratta her ayın en gec 7 sine kadar hesaba yatırılacaktır ıbaresi var.
Ben buna istinaden düzenli ödeme yapılmıyor dıye noterden ihtar ceksem, ve bu birinci ihtara mütakip boşaltma davası aca bilirmiyim?
Kontrat erkenden sonlandırılırsa dıye kontratta bir ibare var buda beni cezalı duruma düşürmekte. Ama burda kusurlu olan karşı taraf değil mi?
Lütfen bi akıl verin
Saygılar
Cevap: Kontrat iptali konusu dükkan icin
Bir yıl içinde iki defa ihtar çekip 2 haklı ihtar nedeni ile tahliye davası açabilirsiniz.
Merhaba arkadaslar,
yeni konu acmamak icin tekrar hazirda bulunani kullanmak istedim.
1 yil süre ile 03.2010da kira kontratosu yapilmistir.
Bu kira kontratosu iptal edilmedigi sürece her yil kendini yeniler diye biliyorum. Dükkanda bulunan kiraciyi 3 ay öncesinden bildirerek tahliye ihtarnamesi yollaya bilirmiyim? Haklimiyim bu konuda?
Kontrat döneminin bitmesine 15 gün kala yenilenmeyeceği ve tahliye edileceğine dair bildirimde bulunma hakkı kiracıya aittir kontratta kararlaştırılmamışsa mülk sahibi bu hakkı kullanamıyor.
Kirasını düzenli ödeyen kiracı, kontratta da bu madde yoksa ve kanunda belirlenen( 7. madde galiba...) sebepler yoksa
bir bakıma evi ele geçirmiş oluyor....:)
Aha sapin üstüne oturdum galiba :D Peki yazmis oldugum kontrattaki bu nokta uygunmudur acaba:
Taraflar akti sona erdirmek istedikleri taktirde bir ay önceden karsi tarafa akti fes edecegini yazili olarak bildirecektir.
Tahliye icin yeterlimi?
sayin arkadaslar, bir cevap alabilirmiyim lütfen?