Miras ile ilgili Bütünleme sınav sorusu
Arkadaşlar merhaba Bütünleme sınavım var ve aynı soru sorulacak bunun için aklıma hiçbir şey gelmedi daha doğrusu aynı şeyleri yazmaktan korkuyorum bunun için çözüm ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
A ve B evlidirler. Dört tane de çocukları vardır. (1 2 3 4 numaralıdır. Sadece 4 numara kızdır.) Bursa’da bir arazisi üzerine 4 dairesi ve 2 dükkânı vardır. Fakat buranın tapusu 2 numaralı çocuğun karısının üzerinedir. A Kasım 2009 da vefat eder.
1) 1 ve 3 numaralı kardeşler bu mülkten yararlanmak için ne yapmalıdırlar?
2) Tapunun 2 numaralı çocuğun karısının üzerinde olması diğerleri açısından mirastan mahrum bırakılması anlamına mı gelmektedir?
Cevap: Miras ile ilgili Bütünleme sınav sorusu ( Azcık yardıım bekLiyorum)
A müris sıfatıyla ölmesi üzerine sağ kalan kişiler eş ve çoçukları mirasçı olur ancak A sağlıgında 4 daire ve 2 dükkanı 2 nolu çoçugunun eşi üzerine yapmışssa diger çoçuklar ve eş veya sadece 1 ve 3 numaralı çoçuklar kademeli/terditli olarak süresiz muvazaya dayanan tapu iptal ve tescil davası açar veya bu kabul olunmazsa yanı muvazayı ispatlıyamazlarsa tenkis davası davası olarak görülür/ancak tenkis davasında süre var ..burda dikkat edilmesi gereken yanlız kendi payları oranında her biri ayrı ayrı dava açabilir ancak tamamının terekeye dönüşmesi istenirse iştirak halinde oldugundan birlikte açmalı veya temsilci tayin edilmeli ve MK mirastan çıkarma/iskat nedenlerini saymıştır bunlar gerçekleşmemişse mirastan mahrumiyet anlamına mirasçılardan mal kaçırmaya girer