Delil Listesini Vermiyorlar...Bu Durumda Tanık Dinletebilirlermi....
Çekişmeli boşanma davasında ilk duruşmada 10 günlük süre verildiği halde Delil Listesi mahkemeye verilmedi..Önümüzdeki duruşmada davacının tanıkları dinlenecek...Bu durumda önümüzdeki duruşmada tanıklarını dinletebilirlermi..böyle bir hakları varmı...Herkese İyi günler...
Cevap: Delil Listesini Vermiyorlar...Bu Durumda Tanık Dinletebilirlermi....
İlk duruşma yapıldı ve delillerin verilmesi ile ilgili aynen şöyle yazıldı.:
1-Davalıya , 2.cevabını bildirmek üzere 10 gün süre verilmesine ,
2-Davacı vekiline 2.cevap dilekçesinin tebliğinden itibaren tüm delillerini ve varsa tanıklarının isim ve adreslerini bildirmek üzere 10 gün süre verilmesine , davacı delil listesi ibraz edildiğinde bir suretinin davacı vekiline tebliğine , karar verildi.09.12.2010
yukarıdaki yazılı karar dogrultusunda ben cevabımı 17.12.2010 tarihinde verdim.. sonra gidip dosya kontrolü yaptım ve cevap evrakımın üstüne iadeli taahütlü posta bildirim koçanını gördüm.koçanın üstünde 06.01.2011 tarihli tebliğ kasesı vardı. 10 gün koysak üzerine 16 01 2010 tarihi yapar.bu sürede delil ve tanık listesi vermemişler...bu durumda tanık getirebilceklermi acaba...
Cevap: Delil Listesini Vermiyorlar...Bu Durumda Tanık Dinletebilirlermi....
Verilen süre kesin süre olmadığı için duruşma gününe dek verecekleri delil listesini hakim kabul ecektir.