Darp sonucu açılan davanın Sulh cezadan Asliye cezaya gitmesi
2009 yılında 4 kişi tarafındna darp edildim.Şahısların rapor almamı engellemelerine bana hastane tarafındna meudahele edilmesini engellemelerine karışılık 1 yıldır (4 celse) sonunda dosyanın Asliye Ceza Mahkemesine gitmesini sağlayabildim.Şu anda sanıklar elimdeki ''5 ağır derecede yaralanmıştır.'' Adli Tıp raporuna istinaden 86/1 87/3 maddelerinden yargılanmak üzere Sulh Ceza Mahkemesinden Asliye Ceza Mahkemesine gectiler.Bu şahıslar hapis cezası alır mı? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden cok teşekkürler...
Cevap: Darp sonucu açılan davanın Sulh cezadan Asliye cezaya gitmesi
benim eşim polis memuru ve alkollü bir şahsı arama yapacağını söyleyerek darp etmiş. Eşimin söylediğine göre ağzının yüzünün yerini değiştirmiş şimdi karşı taraf dava açmış asliye ceza mahkemesinde davası var ne gibi ceza alır daha doğrusu ceza evine girme ihtimali olurmu???
Alıntı:
kardelendoruk rumuzlu üyeden alıntı
ağzının yüzünün yerini değiştirmiş
Adamın biri sizin eşinizin "ağzının yüzünün yerini değiştir"seydi, siz o adamın ne ceza almasını isterdiniz? Hangi cezayı alırsa sizin yüreğiniz soğurdu?
Şahsen ben olsam, benim "ağzımın yüzümün yerini değiştir"en o adamın idam adilmesini isterdim.
Adalet, büyük ihtimalle o kadar ceza vermeyecek. Daha az verecek. Çünkü adalet mekanizması bizlerden daha insaflı.
doğru söylüyosunuz ama ben ne gibi ceza verileceğini merak ediyorum paramı yoksa hapis mi alır davasıda bu arada 2 yıldır sürekli erteleniyor
Eşimi görüp konuşmak istiyordum yanındaki kardeşi yumruk kafa darbesi derken burnumun kırıldığını hastaneye gittiğimde öğrendim. Şikayetçi olunca Asliye ceza mahkemesinde dava açıldığını öğrendim. ilk etapta özel bir hastande adli tıp raporunda belirtilen teşhis ekseninde tedavi olucam. tedavi masrafını ve manevi mağduriyetimi dava konusu yapıp en az 10 bin lira ceza almasını yargı makamlarından talep edicem. hapis mapis vermiyorlar.hatta adli sicil kaydı yoksa hükmün açıklanması geri bırakıp , 5 yıl denetimli serbestlik konusu üzerinde karar veriyorlar. çocuk ögrenci , en az 10 bin lirayı nasıl öder sizce... mesela evine haciz götürür , tüm eşyaları kamyona yükler , akıl hocalarına da dönüp 5 para etmezsiniz ama sizde geçin şu kamyonun kasasına dersek belki yüreğimizin acısı diner haksızmıyım....