Boşanma davası-TELEFON KAYITLARI TALEBİ
merhaba
eşim beni aldattığı için boşanma davası açacağım. telefon görüşmesi kayıtlarını mahkemeden istemem mümkünmüdür. bazı yazışmalarda alınabilir bazılarında artık alınmıyor yazıyor.
eşim 8 ay önce beni dövdüğü için şikayetçi olmuştum, 6 ay evden uzaklaştırma almıştı. 4 ay öncede davamız oldu (şiddet-darp-hakaret davası) ilk olduğu için ve bende şikayetimden vazgeçtiğim için bir ceza almadı. ama beni aldatmaya devam ettiğinden eminim. zaten 8 aydır yataklarımızda ayrı. aynı evdeyiz ama ayrıyız. çocuklarım için bekledim ama düzelmedi.
telefon görüşmesi kayıtlarını mahkeme talep ederse gelirmi.
Cevap: Boşanma davası-TELEFON KAYITLARI TALEBİ
lütfen yanıtlarınıza ihtiyacım var
Telefon görüşmesi kayıtlarından kastınız hangi saatte nereyi aradığıysa boşanma davasında bunu talep ederseniz ve mahkeme tarafından uygun görülüp istenirse öğrenilebilir.Ancak telefon konuşmalarının tümünün ayrı ayrı ses kaydı gibi bir şey söz konusu değildir.Dava açmayı düşünüyorsanız acele etmeyin ve elinizde somut kanıtlar (ses, görüntü yada internetten yazışma kayıtları, mailler vb.) elde etmeye bakın.Eşler arasından özel hayatın gizliliği durumu olmadığı için bu araştırmalarınız suç teşkil etmez.Gerekirse bir avukatlada görüşün ve elinizdekileri anlaşılabilir ve net bir hale getirdikten sonra davayı açın.Tazminat ve nafaka talep(çocuklar içinde ayrıca nafaka) edebilir mağduriyetinizi minimuma indirebilirsiniz.Geçmiş olsun.
öncelikle çok geçmiş olsun değerli üyeme katılıyorum ama siz sadece aldattığını biliyorum diyorsunuz elinizde somut delil yoksa ve bunuda ispatlayamazsanız eşiniz size karşı dava açabilir.telefon kayıtları değerli üyemin dediği gibi saat ve tarih olarak çıkıyor.tekrar çok geçmiş olsun
Alıntı:
bakırköy rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle çok geçmiş olsun değerli üyeme katılıyorum ama siz sadece aldattığını biliyorum diyorsunuz elinizde somut delil yoksa ve bunuda ispatlayamazsanız eşiniz size karşı dava açabilir.telefon kayıtları değerli üyemin dediği gibi saat ve tarih olarak çıkıyor.tekrar çok geçmiş olsun
çok teşekkür ederim. ama kayıtların gelmemesi gibi bir durum olmaz değilmi?