Boşanmada formalite icabı yapılan bir evlilik iddiası
Boşanma davamızın ilk duruşması yapıldı ve eşim formalite icabı tayin için evlendiğimiz iddiasında bulundu. 10 gün bir beraberliğimiz olduğunu ileri sürdü. Tayine benim ihtiyacım yok ki batıda görev yapıyorum ve doğudan para karşılığı becaiş yapmak isteyen çok kişi var ve ben eşimle batıdan doğunun bir yerine tayin yaptırmak için evlenmişim. Doğuya neden gideyim ki aileme yakın bir yerde çalışıyorum ve memnunum kaldığım yerden :(( Formalite bir evlilik değil ve bunu ıspatlarım inşaAllah.Formalite bir evlilik olmadığını ispatladığım takdirde eşim yalan beyanda bulunmaktan bir ceza alır mı?
Ayrıca beni aldattığını da kabul etti. Bunun sebebi de kendisini evli olarak görmediği için rahatça kızlarla görüştüğünü söyledi. Bu benim lehime bir durum mu acaba?
maddi ve manevi tazminatı kabul etmediğini söyledi. Benim ona vermiş olduğum paraları kendi namıma harcadığımı iddia ediyor ama elimde kredi borcunu ödediğime dair evraklarım var. Ayrıca ben onunla para kopartabilmek için evlenmişim iddiasında bulundu. Kim kimden para koparttı Allah biliyor ve makbuzlarla bunu kanıtlayabilirim. :((
Mahkemedeki söylediklerinin hepsi yalandı ve bunları ıspatlayacağım. Ispatladığım taktirde eşim bir ceza alır mı benim merak ettiğim konu bu. Yalan söylediği için ve bana iftira attığı için nasıl bir yol izlersem hakkımı savunmuş olurum.
Bu konuda bilgi verirseniz,bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu foruma emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Çok faydalı ve değerli bilgiler yayınlıyorsunuz Allah sizlerden razı olsun.
Cevap: Boşanmada formalite icabı yapılan bir evlilik iddiası
Pek net bir anlatım olmamış davacının kim davalının kim olduğu belirtilmemiş ama maddi manevi tazminatı kabul etmediğine göre siz davacı veya karşı davacısınız.
Hukukta herkes iddiasını ispatla mükelleftir... Evliliğinizin formalite evliliği olduğu yönündeki iddiaları eşiniz ispatlamak zorundadır.. Bunun dışında başka kadınlarla gezdiğini kabul etmesi boşanma davasında eşinizi kusurlu duruma düşürür.. Eşinizin mahkemede iddia ettiği bir olgu nedeniyle ceza alacağını zannetmiyorum. Evliliğin formalite evliliği olmadığı ispat edilirse manevi tazminat konusunda bu husus gözönüne alınır.
Cevap: Boşanmada formalite icabı yapılan bir evlilik iddiası
Sn. Av. Fırat Kırımcı cevabınız için teşekkür ederim. Boşanma davasını ben açtım ve inşaAllah formalite evlilik olmadığını kanıtlayacak evrak ve şahitlerim de var ama bir sorunum var. Karşı taraf delil listesinde, kendi mesai arkadaşlarından şahit bildirmiş ve bu kişiler yalancı şahitlik yapacaklar. Şahitlerle aynı ilde kalmıyoruz ve büyük bir ihtimalle talimatla dinlenecek. Bu kişilerle eşimle beraber 1 yada 2 defa görüştük. Bunların yalancı şahitlik yaptıklarını nasıl kanıtlayabilirim. Bana fikir verebilir misiniz?