HP teknik servis ve tüketici hakları hususu
2010 senesi 11. ayda garanti kapsamındaki bilgisayarım kendi kendine kapanmaya başladı.
HP teknik servisine götürüp bıraktım,aradan 10 gün kadar geçtikten sonra tamir edildiği ve alabilecegimi söylediler.Eve geldikten sonra bilgisayarıma sadece format attıklarını ve arızayı gideremediklerini gördüm.
Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattığımda hatalarını kabul edip kargo ile bana koli göndereceklerini bilgisayarı aldıracaklarını söylediler.Benim elimde orjinal kutusunun olduğunu,kutuya koyup gönderebileceğimi söylediğimde;kendii gönderecekleri kutuya koymamı istediler.Birkaçgün sonra kargo şirketinden geldiler ve gönderdikleri kutuya baktığımda bilgisayarın sığmasının mümkün olmadığını gördüm ki kargo firması da bu koli ile gönderiyi kabul edemeyeceğini belirterek teslim almadı.
Tekrar HP müşteri hizmetlerini arayarak durumu izah ettim,yurtdışına çıkacağım için işleri çabuklaştırmalarını istedim.Bana, özür dileyerek tekrar koli göndereceklerini söylediler.Bu arada kanuni olarak 30 gün içinde sorun çözülmez ise iade veya değişim hakkım olduğunuda belirttiler. 2 gün sonra aynı kargo firması beni arayarak aynı koliyi gönderdiklerini söyledi.Kapıya geldiklerinde bende gözümle aynı kutuyu gördüm ve resimlerini çektim. daha sonra yurt dışında görevim olduğundan 1 ay kadar yurt dışında kaldım.döndükten sonra HP ile tekrar konuştum.kanuni olarak 1 ay içerisinde problemimi çözemediklerini ve iade talebim olduğunu söyleyince ters bir şekilde hiçbir hakkımın olmadığını tamir istiyorsam tamir merkezine getirmem gerektiğini söyleyip kapattılar.
bu durumda ne yapmam gerektiği ve kanuni haklarımın ne olduğu konusunda beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum.