Hayatımda ilk kez haklıyım icra ile ilgili sorum var
engelli bir vatandaşım. işyerimi yeni kapattım. yürüyemiyorum ve sağ kolum tutmuyor. Biri hakkımda senet düzenleyerek işleme koymuş. yazı imza hiç bir şey bana ait değil. hatta iş adresim bile yanlış yazılmış. senet üzerinde alacaklı yazmıyor.
itiraz ettim icra mahkemesine dava açtım. süresi içinde açmadığım söylendi. bu süreçte ben hastanede tedavi görürken eve gelmişler ve tüm eşyaları yazarak eşime zimmet edip gitmişler. ödenmesi için süre vermişler.
gelirim olmadığından avukat tutamadım. sormak istediğim hayatımda ilk kez ben haklıyım, yapabileceğim bir şey yokmu? borcum olmadığı halde ödemeliyim. tüm yollar kapandımı hukuksal haklarım devam ediyormu? fikri olan var ise cevaplarınızı rica ediyorum. Saygılarımla
Cevap: Hayatımda ilk kez haklıyım icra ile ilgili sorum var
Alıntı:
gencparkinson rumuzlu üyeden alıntı
gelirim olmadığından avukat tutamadım.
- Durumunuzu bulunduğunuz yerdeki kaymakamlığa ve baroya bildiriniz
- Avukata sözlü danışmalar tariflerde belirlenmiş olsada genel olarak ücret alınmıyor yahut çok cüzi bir miktar isteniyor.Özel durumunuzu bildirir iseniz sizi kimsenin danışma konusunda geri çevireceğini sanmıyorum
Cevap: Hayatımda ilk kez haklıyım icra ile ilgili sorum var
İlginiz için Teşekkür ederim. Evimde eşyalarım haczedilerek eşime emanet edildi. 10/02/2011 tarihine kadar ödemem için de süre verildi. Menfi Tesbit Davası açacağım ancak sorum şu : Pazartesi hemen davayı açarsam ve benden istenen Teminat vs olur ise yatırırsam Dava sonuçlanan kadar haciz işlemleri durur mu? Alacaklı taraf gerçekten kötü niyetlidir. baro dan adli yardım a başvurdum ancak Avukat tayin edilmesi uzun sürecekmiş.