-
Mal Paylaşımı
Hekese selamlar Sevgili hukuk arkadaşlarım
gerçi daha evvel sizden yardım aldım yardımlarınız içi teşekurler
şimdi benim sorunum Ailece mal paylaşımına gittik amma tabi hukuki veya kanuniyoldan değil sadece ağızyoluyla benim öğrenmek istediğim annem ve kardeşlerim benden habersiz illegal yoldan tum malları kendi aralarında paylaşabilirlermi
Benim istediğim ise Her ihtimale karşı tedbir olsun diye kanunen bir tedbir alabilirmiyim
tabi tabi bu tedbirden ailemin yani annem ve kardeşlerimin haberi olmmak koşuluyla
burdaki amacım sadece tedbirdir
teşekurler
-
Cevap: Mal Paylaşımı
88 kişi bakmış malesef bir cevap veren olmamış yok bir cevap veren
-
-
halen bir cevap alamadım yokmu cevap veren
-
yasal mirasçı isen ve veraset ilamında ismin yazıyorsa, senin isminin bulunmadığı bir veraset ilamı düzenletmeden herhangi bir işlem yapmak isterlerse senin de onayını almaları zorunludur. bu onay icazet şeklinde olmayıp miras ortaklığının adi şirket hükmünde olması nedeniyle herhangi bir tasarruf işlemini birlikte yapmanız zorunluluğu vardır.
-
Sayın av_sencer veraset ilanı çıkardım veraset ilanında ben ve diğer kardeşlerimin adı var konuyu biraz daha açıklarmısınız
teşekurler
-
Mal dediğiniz şeyler neler? Kasadaki para gibi menkul ve daha önce orada olduğu ispatlanamayacak şeyler mi?
Taşınmazlar ve kayıtlı menkuller zaten sizden habersiz ya da illegal olarak paylaşılamaz. Ancak kayıt altında olmayan menkuller için bir şey diyemem.
-
miras paylaşımı mirasçıların aralarında hepsinin anlaşarak yaptıkları taksimdir bu adı yazılı şekilde olabilecegi gibi,fiilen paylaşım şeklindede olabilir fiilen taksimde herkes kendisine düşeni almasıyla amaç gerçekleşir eger bu taşınır ise zilyetligin devri taşınmaz ise diger mırasçıların talebine dayalı tescil gerekir(TMK 676 mad.)paylaşma için hepinizin onayı gerekir diyelimki sizden habersiz tekrar paylaşma yapılmış onayınızın olmadıgını söyliyerek taksim davası açabilirsiniz