Tahhütnamede geçerli süre?
iyi günler 2 sorum olacak.
1-tahhüdnamede ödenmesi gereken tarih ayın 20 si borçu bu tarihten kaç gün sonraya kadar ödeme yaparsa tahhüdü ihlal etmiş sayılmaz yani son ödeme günü nezaman. (bana 3 gün denmişti yanlış bilgi olabilir)
2-tahhüd miktarı 2.000 tl. bunun nekadar eksik öderse yine tahhüdü ihlal sayılır,bunun bir miktarı varmı? 1 tl dahi eksik odenirse ihlalden dava açılabilirmi?
saygılar...
Cevap: Tahhütnamede geçerli süre?
Borcu taahhüt ettiği günün mesai bitimine veya haricen ödemelerde gün sonuna dek ödemeyen borçlu tahhüdünü ihlal etmiş sayılır. Borcunu bir kuruş bile eksik ödeyen borçlu da taahhüdünü ihlal etmiştir. Karar aşamasına dek borcu tamamen kapatan borçluya ceza verilmez, karardan sonra borcun kapanması ile verilen cezalar da düşürülür infaz edilmez.
peki engın bey borclu 2000 tl tahahhüd verdi ve emekli oldugu içinde maaşımdan kesılmesi dıye de muvafakatname verdı,bende sgk ya müzekkere yazısı gonderdım maaş kesintisi için,fakat maaşı 2000 tl.yı karsılamıyo maaşın tamamı kesılsede,geriye kalan kısmını ödemez ise taahhüdü ihlal sayılırmı.
tşk.
Taahhüdün içeriğini bilmiyorum. Dosya borcunu şu tarihte ödeyeceğim diye taahhüt etmişse dosya borcu da usule uygun hesaplanıp bildirilmişse taahhüt edilen günde taahhüt edilen borcun ödenmesi gerekir. Taahhüt içinde maaşımdan kesilmesi diyorsa veya başka unsurlar da varsa onları değerlendirmek için bu kadar bilgi yetmez. Avukatınız daha fazla vakıftır onun söyleyeceği sizi daha doğru bilgilendirecektir.
engin bey bilgileriniz için tşk.
tahhütnamede aşagıdaki tarih ve miktarları öedeyeceğim ayrıca maaşımdanda muvafakatname
veriyorum diye madde var.adam gununde odemedı bende ilk etapta mahkemeye vermeden once
sgk muzekkere yazdım.