Cevap: Ödenmeyen borç hakkında
ilamsız yazıyor bunuda belirteyim yardımlarınızı bekliyorum
Alıntı:
ibrahim0606 rumuzlu üyeden alıntı
İyi günler yaptığım alışveriş sonucunda 5-6 ay taksit ödeyemediğim için hiç bir uyarı almadan direkt olarak evime icra kagıdı gelmiş bulunmaktadır.
- Postadan kaynaklı sorunlar dolayısı ile elinize tebligat ulaşmamış olabilr.Ayrıca ne kadar süre ödeme yapmazsanız icra işlemi başlatılır şeklinde bir tahahüt imzalamış olmalısınız
Alıntı:
Bu kagıtta yazan borç 425 den faiz ile 450 tl görünüyor. Fakat avukat ile görüşmeye gittigimde 690 tl gibi bir rakamla karşılaşınca çok şaşırdım sordugumda bu ücretin icra masrafı vs. oldugu söylendi.
- Size gelen teblligat ile avukatın bürosunda ayrı ücret olmaması gerekir diye düşünüyorum.Bizde borçlulara tebligat çıkardığımızda tebligatta ne yazıyor ise borç o miktar oluyor.Bu konuda bir sıkıntı var.Tebligatı umarım hukuk bürosuna vermemişsinizdir.Elinizde bulunsun yardımı dokunabilir.Ayrıca borcun yarısı kadar masraf yapılmış neredeyse.Acaba size ulşamaya çalışıyorlardı yada ulaşamadılar birden fazla tebligatmı çıkardılar diyeceğim ama zaten hemen avukata başvurmuşsunuz.
Hukuk bürosunda İcra Servisi varmı ? İlgili avukat ile konuşup bu durum hakkında bilgi istediniz mi ?
- Konu Dışı Bilgi:Yanımızda görevli İcra Servisi Sorumlusu bilgimiz dışında borçluların borçlarına ekstra masraflar yazarak yada mevcut masrafları şişirerek hatta dahada ileri giderek borçluların makbuz karışılığı olan ödemelerini alacaklı firmalara vermediğini tespit ettiğimizde zaten iş işten geçmiş ve borçlular mağdur olmuşlardı.Sonuç itibarı ile Nam-ı Değer Zat-ı Muhterem'i defettik fakat büromuzdan gidişini takiben 2 ay kadar borçluların sıkıntılarının tamamına vakıf olduk.Aslında sorun bu dolandırıcı İcra Servis sorumlusunda değilmiş tek başına firmalar bunun böyle at oynatmasına izin verdikleri için ismimiz üzerinden milletin hakkına giriyormuş.Veshasıl Kelam kendisi yeni bir kurban Avukat bularak icra takip işlerine devam etmekte.Oradan ne zaman patlayacağı bilinmez.
- Siz en sağlamı borcunuz olan firma ile irtibatınızı kesmeyin ve anlaşmayı yaptığınız hukuk bürosuna paranızı yatırdıktan sonra firma ile'de irtibat kurarak durumunuzu teyit edin
- Genel olarak böyle durumlarda hem avukatlar hemde borçlular mağdur olabiliyor.Bunun sebebi ise adam yerine koyup yanında katip olarak çalıştırdıklarının attığı kazık oluyor.
teşekkür ederim emrah bey şimdi ben bu sıkıntıdan kurtulmak istiyorum ve avukata gidip bunun yasal olmadıgını söyleyebilecekmiyim. daha öncede belirttiğim gibi eve tek 1 kagıt geldi ertesi gün zaten avukatı aradım ve görüşmek için gün istemiştim. esas borç söz konusu olsa onu ben 2-3 ayda kapatabilirim ama bu çok kötü oldu benim için
Alıntı:
teşekkür ederim emrah bey şimdi ben bu sıkıntıdan kurtulmak istiyorum ve avukata gidip bunun yasal olmadıgını söyleyebilecekmiyim
- Yaptığı masrafı kalem kalem izah etmesini isteyin o zaman konu açıklığa kavuşacaktır
şeklinde teligatınızda kalem kalem her husus belirtilmiş olmalıdır
Ne masraf yaptığını bilmeden yasal değil demek yanlış olur
emrah bey söylediğiniz gibi yapacagım ama sorunca avukat terslik çıkartıp taksite bağladıgım borcu tek seferde isteyebilirmi benden?
Alıntı:
avukat terslik çıkartıp taksite bağladıgım borcu tek seferde isteyebilirmi benden?
- Ne ödeyeceğinizi bilmek en doğal hakkınız
- Size aylık ödeme planı çıkartmış ve bunu protokol şeklinde kağıda döküp dökmediklerini bilmiyorum
- Sonuçta bu ilgili avukatın işi ve işini belli kurallar çerçevesinde yapmak durumunda,borcun tamamını istemesi ve sizi zor durumda bırakması borcunu ödeyen/ödeyerecek birisini aynı zamanda potansiyel müvekkilini kaybetmesine neden olabilir
- Avukat,hakim,savcı vb işi hukuk olan yahut yardımcı veya tamamlayıcı hukuki öğelerde görev yapan insanların hukuk kurallarını ihlal etmeleri hakkını elde etmeleri değildir.Sonuç itibarı ile kanunu T.B.M.M çıkartır geri kalan öğeler bu kurumun uygulanmasını emrettiği kurallar çerçevesinde hareket etmek zorundadır
- Sadece bu konu ile ilgili değil her konu hakkında yargının ve hukukun temsilcileri hakkındaki olumsuz bir durumda gereğini yapacak denetleyici,ödüllendirici ve cezalandırıcı silsileye bağlı kurumlar bulunmaktadır
- Demek istediğinizi anlamış olmamla birlikte etik kurallar çerçevesinde ilgili avukat'ın terslik çıkartmayacağı kannatindeyim
- Şüpheye düştüğünüz durumlarda ise avukat birlikleri olan barolar gerekli yönlendirme ve bilgilendirmeyi muhataplara yapmaktadırlar
çok teşekkür ediyorum emrah bey. pazar günü taksit vermek üzere avukata gidecegim. gelişmeleri buradan paylaşırım. gerçekten cok yardımcı oldunuz tekrar sagolun.
Asıl borcunuzdan kalan miktar 425TL miydi sizin de bildiğiniz?
şu şekilde yazıyor gelen kagıtta
ilamsız takipte ödeme emri
429tl asıl alacak
24tl işlenmiş faiz (yasal)
toplamda 453 tl görünüyor ama avukat ofisinde bana bilgisayar ekranında 690 tl gibi bir takam gösterdi