Facebook ve Hotmail hesaplarım çalındı
Facebook ve Hotmail hesaplarım çalındı. Davalı olduğum kişilerin bunu çalıp, beni zor duruma düşürecek mailler, chat vs eylemlerde bulunacağından kaygı duruyorum. Ne yapabilirim? Benim adıma asılsız mailler atarlarsa, asılsız chat yaparlarsa ve bunu mahkemede alehime kullanılırlarsa diye endişe ediyorum . Nereye şikayet etsem? Facebook.com a mı? Savcılığa mı?
Lütfen yardım
Cevap: Facebook ve Hotmail hesaplarım çalındı.
Savcılığa gidip dilekçe verin. Şifreleri kırılan e-mail ve diğer üyeliklerinizin bilgilerini, rumuzlarınızı, kullanıcı adlarınızı ve son kullandığınız şifreleri bu dilekçeye liste halinde yazın. Eylemin gerçekleştiği tahmini tarihide belirtin ve şikayetçi olun.
Savcılık gerekeni yapacaktır. Bir sonuç çıkmasa bile en azından eylemin gerçekleştiği tarihten sonraki işlenecek bir suç yada benzeri durumda hakkınızda bir soruşturma yada dava açılacak olursa kendinizi savunabileceğiniz resmi bir başvurunuz olur.
Geçmiş olsun...
Cevap: Facebook ve Hotmail hesaplarım çalındı.
Alıntı:
denizveben rumuzlu üyeden alıntı
Facebook ve Hotmail hesaplarım çalındı. Davalı olduğum kişilerin bunu çalıp, beni zor duruma düşürecek mailler, chat vs eylemlerde bulunacağından kaygı duruyorum. Ne yapabilirim? Benim adıma asılsız mailler atarlarsa, asılsız chat yaparlarsa ve bunu mahkemede alehime kullanılırlarsa diye endişe ediyorum . Nereye şikayet etsem? Facebook.com a mı? Savcılığa mı?
Lütfen yardım
Çalınan hesabınızı sizin adınıza başvuru yaparak 3 gün içerisinde kapattırabiliyoruz.Böylece hesabı çalan kişi hesabınızı yasadışı şekilde kullanamıyor.
Bunun için hesabınızın olduğu bağlantı adresini bilmeniz ve bize bildirmeniz yeterli olmaktadır.Sayfadaki kullanıcı resmi,şifre,e-mail gibi ayarların değişmesinin hesabın kapatılmasını engelleyecek bir durumu yok.Çünkü sistem daha önce kendinde kayıtlı e-mail adreslerini geriye dönük görebiliyor ve hesabın sizin e-mail adresini ile kullanılabildiğini ispatlama imkanımız oluyor.
Cevap: Facebook ve Hotmail hesaplarım çalındı
Adliyedeki hangi yer bakıyor buna ?
Cevap: Facebook ve Hotmail hesaplarım çalındı
savcılığa dilekce vermeniz gerekiyor adliyede savcılık bakar.