Gsm Hattı ile ilgili Borç
2005 yılında bir gsm operatöründen hat kullanıyordum borcunu ödeyemedim ve hat kapandı,aynı yıl borcu ödedim avukatın hesabına ve avukat beni ne aradı ne sordu bende borç kapandı diye ilgilenmedim şimdi avukat benden 2011 yılında aynı borcu tekrar ödememi istiyor makbuzu bulamıyorum banka kayıtlarından birşey çıkmıyor. bu borç zaman aşımına uğramış oluyormu.? bana normal bir yazı ile borcunuz vardır demiş. yarın öbürgün tebligat gönderirse ne yapmalıyım.?
Cevap: Gsm Hattı ile ilgili Borç
Alıntı:
hukla rumuzlu üyeden alıntı
avukat benden 2011 yılında aynı borcu tekrar ödememi istiyor.makbuzu bulamıyorum banka kayıtlarından birşey çıkmıyor
Yazı yollasın borcun ödenmediğine dair.Hukuk bürosunun değil şirketin yazısını isteyin.Siz makbuz bulamasanızda borcu ödediyseniz büyük ihtimal numara ve isim üzerinden ödediniz.Bu sebepten operatörün banka hesap numarası kayıtlarından çıkar.
Alıntı:
bu borç zaman aşımına uğramış oluyormu ?
Zamanaşımı 5 yıl.Yani borcu ödemediymiş olsanız ve bunu tahsil etmemiş olsalar bile zamanaşımı söz konusu.
Alıntı:
bana normal bir yazı ile borcunuz vardır demiş.
Posta yolu ile adrese yapılan tebligatlar imza karşılığı olmadıktan sonra usülsüz tebligat olarak nitelendirilebilir.
Alıntı:
yarın öbürgün tebligat gönderirse ne yapmalıyım ?
İmza karşılığı olarak yollanmadığı sürece dikkate almanıza gerek yok.Bu şekilde yollansa bile ilk verdiğim cevap geçerli...