29 yaş sınırını aşmanın cezası nedir?
Ben ağustos 1982 doğumluyum....aöf de öğrenci olmama rağmen 29 yaş sınırı nedeniyle kasımda tecilim bitiyor...evliyim ve 2 cocuğum var..seneye temmuza kadar ödemem gereken mecburıyetten çektiğim 2 tane banka kredim var..eğer bu kredileri ödemeden askere gidersem eve haciz gelir ailem mahvolur...ne yapıp edip temmuza kadar askere gitmemeye çalışıcam ..bu durumda temmuza kadar askerden kaçabilirmiyim..eğer bunu başarırsam cezası nedir ..devlet memuruyum ..işimle alakalı sıkıntı olur mu ...bilen birisi lütfen cevaplasın..bu işin bi yolu var mı..
Cevap: 29 yaş sınırını aşmanın cezası nedir?
Bilen birisi yokmu lütfen bi yol gösterin...kafayı yııcem bu gıdışle...
Arkadaşlar forumlardan araştırdım ..Herkes ayrı bişey diyo...Kimisi hapis cezası alırsın kurtuluşun yok diyo ..kimisi para cezasıyla yırtarsın diyo..Kimisi devlet memuru olamazsın artık diyo..Kimiside devlet memurluğu konusunda bi sıkıntı yaşamazsın diyo..LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN ... ÇOK ACİL Bİ KARAR VERMEM GEREKİYO ..YA ASKERE GİDECEM VE BIR SÜRÜ HACİZ MEMURU KAPIMA DOLUŞACAK..YADA BAKAYA KALICAM...LÜTFEN BİLEN BİRİLERİ VARSA YARDIMCI OLUN...
simdi aöf tecil meselelerinden pek anlamam ama tavsiyem askerlik subesine gidip durumunu anlatıp tecil istemen. tecil etmezlersede kimse seni gelip askere goturmez hakkında dava acılır sende gider savunmanı yaparsın belki para cezası alırsın sonrasındada seni gene alıp subeye teslim edemezler diye biliyorum 2008 yılında adalet bakanlıgı bu konuda bi genelge yayınlamıstı forumdada var o genelge hala yururluktemi bilmiyorum ama bakaya ve yoklama kacakları cok rahat su sıralar . memuriyetine bisey olacagını sanmıyorum. simdi bakaya ve yoklama kacakları sivil mahkemelerde yargılanıyorlar ve baya cok dava var diye biliyorum yani sana hemen sırada gelmez diye dusunuyorum... tabi bunlar benim dusuncelerim tecrubeli olan arkadaslar daha cok yardımcı olabilirler sana...
Eğer doğum tarihiniz 1982 ise en erken 2012 celp dönemlerinden herhangi birinde sevke tabii olursunuz, bu dönem sizin kütüğünüzün bağlı bulunduğu askerlik şubesine göre değişkenlik gösterebilir (şubat, mayıs, ağustos, kasım)
Sevk döneminde gitmediğiniz takdirde askerlik şubesince hakkınızda suç duyurusunda bulunulur, mahkeme celbi ortalama 6 ay içinde size gelir, yargılama sonucunda para cezası alırsınız. Aldığınız ceza memuriyetinize etki etmez.