Polis okulu öğrencisinin istirahat saatinde alkol almasının cezası en iyi ihtimalle ne olabilir?İlla okuldan atılma sebebi midir?
Printable View
Polis okulu öğrencisinin istirahat saatinde alkol almasının cezası en iyi ihtimalle ne olabilir?İlla okuldan atılma sebebi midir?
Okul Yönetmeliğinizde bu husus nasıl müeyyidelendirilmişse o uygulanacaktır. Örnek bir Yönetmelik hükmünü aktarıyorum:
POLİS KOLEJİ YÖNETMELİĞİ
Polis Koleji Yönetmeliği
İçişleri Bakanlığından
Resmi Gazete Tarihi: 18/01/1996
Resmi Gazete Sayısı: 22527
Disiplin Esasları
Madde 87 - Kolej öğrencilerine eğitim ve öğretim süresince;
g) Sigara, içki ve uyuşturucu gibi sağlığa zararlı maddeleri kullanmamaları,
j) İçkili ve zararlı yerlere gitmemeleri,
Cezalar ve Mahiyeti
Madde 114 - Öğrencilere verilecek cezalar ve mahiyetleri aşağıda belirtilmiştir.
f) Okuldan 3 Günden 5 Güne Kadar Kısa Süreli Uzaklaştırma: Öğrencinin üç günden fazla, beş güne kadar, öğrenime devamına izin verilmemesidir. Bu süre devamsızlıktan sayılmaz. Ancak cezalı olduğu sürece öğrencinin tesislerden faydalanmasına da izin verilmez. Ayrı yerde iaşe edilir ve yatırılır. Okuldan üç günden beş güne kadar kısa süreli uzaklaştırma cezası gerektiren tutum ve davranışlar şunlardır:
3) Okul içinde veya dışında alkollü içki içmek, okula alkollü gelmek veya alkollü içki getirmek veyahut okulda muhafaza etmek,
h) Okuldan Sürekli Uzaklaştırma : Öğrencinin hiç bir okula devam edemeyeceği biçimde okuldan çıkarılmasıdır. Okuldan sürekli uzaklaştırma cezası gerektiren davranışlar şunlardır:
..........
...........
Disiplin Cezasına İlişkin İstisnai Durumlar
............
...........