Kapalı(Takipsizlik) anlamı nedir?
Saygı değer Hukukçu arkadaşlarım. lütfen bu sorum için mümkünse 2 dakikanızı ayırabilirseniz çok memnun olurum. birkaç tane icram var. e-devlet şifresi ile dosyalarımı kontrol ederken bir bankanın dosyasına baktım ve dosya durumunda "Kapalı(Takipsizlik)" yazıyor. şimdiye kadar da (tabi icralık olduğumdan beri) hiçbir ödeme yapmadım. işte merak ettiğim bu "Kapalı(Takipsizlik)" ibaresi ne anlama geliyor acaba? bu konuda bilgilendirebilirseniz çok sevinirim. şimdiden ilginize teşekkür eder başarılar dilerim...:)
Cevap: Kapalı(Takipsizlik) anlamı nedir?
Baktığınız icra dosyası ise işlem görmediği için düşmüştür, savcılık dosyası ise takipsizlik (kamu davası açmaya gerek olmadığı) kararı verilmiştir.
engin hocam benimde dbi sorum vrdı cevaplandırırsanız sevinirm
cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim engin hocam. hocam bu dosya dosya benim kredi kartı borcumdan dolayı icralık olmuştum. ve aynen dosya bilgileri şu şekildedir.
Temel Dosya Bilgileri
Sorgulanan dava ile ilgili bilgiler aşağıdadır.
Mahkeme : Şanlıurfa 2. İcra Dairesi
Dosya Yıl/No : 2008/6098
Dosya Türü : İcra Dosyası
Açılış Tarihi :13/11/2008
Dosya Durumu : Kapalı (Takipsizlik)
Dava Türü : ...
Duruşma Listesi
Duruşma Günü Saati İşlem Sonuç
Taraflar
Adı Soyadı / Kurum Adı Taraf Rolü Vekilleri
OSMAN BENEK Borçlu
FİNANSBANK A.Ş. Alacaklı MEHMET VELAT İZOL
OSMAN BENEK Borçlu
bunun anlamı ne olabilir hocam. ve bu aşamada ne yapmam lazım acaba? eğer düşmüşse tekrar karşıma çıkar mı acaba? çok rica ediyorum engin hocam ve diğer avukat arkadaşlarım.
İcra dosyası takipsizlikten düşmüş. İleride yenilenerek karşınıza çıkabilir yapılabilecek şey durumunuz el verdiği ölçüde ödeme yapmak.
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim hocam. Saygılar...
Sayın hocam eğer çok olmuyorsam bir sorum daha olacaktı. benim bir tane icra dosyam var. elimde bir miktar para varken kapatayım diye kredi çektiğim banka şubesine uğradım. dosyanın avukatta olduğunu bizde avukatın isminin gözükmediğini söyleyerek genel müdürlüğünü aramamı istedi. aradım ama maalesef onlar da bana bilgi vermeden başka bir numaraya yönlendirdiler. yine birşey çıkmadı. 2 yıl önce bu banka bütün maaşıma bloke koymuştu. bu işlemi yapan icra tevzi bürosunu aradım kendilerinde bu isimde herhangi bir borç dosyasının olmadığını söyledi. yani hocam kapatmak istiyorum ama dosyayı bulamıyorum. sizin bir tavsiyeniz var mı nerelere başvurmam lazım. ortalıkta ne dosya var ne de avukat ismi. dava açsam bişey çıkarmı? cevaplarsanız çok sevinirim. selamlar...
Hangi icra dairesi ve icra dosya numarasını maaşınıza bloke koyduklarına göre kurumunuzdan öğrenemiyorsanız bankaya noterden veya bankanın evrak kaydına kaydettirmek sureti ile borcunuzu nereye yatıracağınıza dair yazılı bilgi verilmesi için dilekçe verebilirsiniz. Cevap alamazsanız ödeme yeri tayini için Sulh hukuk mahkemesine müracaat edebilirsiniz.
vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim Engin Hocam. saygılar, başarılar...
7 ay önce gerçekleşen bir olay sırasında bir arkadaş da kamerayla tespit edildiğini düşünüyor. Bir avukat eğer kamera kayıtları incelenirse soruşturma sonunda kovuşturma açılır demiş. Ancak uyapta hiçbir sonuç yok. Acaba takipsizlik kararı mı verilmiştir? Verilmişse bunu nasıl öğrenebileceğimizi ayrıntılı olarak anlatır mısınız?
Olay yerine bağlı savcılığa gidilip kimlik bilgileri verilmek suretiyle hakkında bir soruşturma veya dava olup olmadığı öğrenilebilir.