Cevap: Suç Uydurma Suçu- Yardım
Böyle bir konuda savcı eğer dava açtıysa mutlaka ki elinde sağlam veriler vardır.Arabam çalındı diye karakola giden şahısların topu sigorta şirketine atmak gibi bir uyunklık yaptığını ve aracı bir akrabasına yada dağıtılıp parçalar halinde satılması için bu işi yapan kişilere verdiğini daha öncede duymuştum.Olmazsa bilir kişi gelir aracın park edildiği yere, aracın boşalan el freni sistemine, yokuşa, çarptığı araca bakar ve bu iş olur yada olmaz der diye düşünüyorum.Ayrıca olay sırasıda bu duruma şahıt(balkonda, pencerede yada sokakta) olan kişilerde olmuş olabilir.Polisteki ifadenizde polisin kuşkuya düştüğü herhangi bir tutarsız ifade vb. de olmuş olabilir.Yoksa her arabasını çaldırana suç uydurmadan dava açılmaz diye düşünüyorum.Bence ceza almamanız daha yüksek ihtimal.Avukat yardımı öneririm.Geçmiş olsun.
Cevap: Suç Uydurma Suçu- Yardım
Cevabınız için teşekkürler,
ilk akla gelenler sizin de yazdığınız düşünceler, Allahtan araç üzerime kayıtlı değildi ve sigorta şirketi ile işlemler başlatılmamıştı. Buna sevinmeliyim diye düşünüyorum. Söylediğiniz gibi bir avukattan yardım alıyorum. Vekaletname verdim ve Mahkemedeki dosyanın bir kopyasını alıp inceledi. Sizin yukarıda bahsettiğiniz gibi dosyada yukarıda yazdıklarımdan başka bir şey yok. Avukata göre Savcının bu konuda görmeden ve benim ile konuşmadan karar vermiş olması nedeni ile ciddi bir yanılgısı olduğu yönünde, mahkemeye bende gideceğim ve avukatla beraber mahkemeye gireceğim, umarım bu olay ileride kulağımıza küpe olacak bir deneyim olarak tatlı bir şekilde sonuçlanır.