Babamızdan kalan emekli maaşını alamadık?
Merhaba öncelikle bu güzel platform için teşekkür ediyorum.
Biz geçen sene babamızı kaybettik bekar kız kardeşim olmasına rağmen maaşı sırf annem aldı. Ardından 2010 eylül de annemizi kaybettik ve maaş kesildi. Bir iki hafta gibi bir süre sonra kardeşim için başvuru yaptık ve maaş 25.01.11 tarihinde bağlandı yani 5 ay sonra. Biz alamadığımız maaşlarıda beklerken sadece 1 maaş ödemesi yapıldı. SGK ile Ankara da olduğundan dolayı telefonla iletişim halindeyiz ve adam akıllı bir cevap verilmemekte. Bu almadığımız 4 ay bizim hakkımız değil mi ? Ne yapalibiriz. Bu konuda bizi yönlendirecek arkadaşlardan yanıt bekliyoruz. :(
Cevap: Babamızdan kalan emekli maaşını alamadık ?
1-Babanız vefat ettiğinde yetim aylığı için ablanız başvuruda bulundumu?
2-Anneniz vefat ettiğinde ablanız yetim aylığı için başvuruda bulunmuş aylığı bağlanmış.Ablanızın başvuru tarihi nedir?Annenizin vefat tarihi nedir?Başvuru tarihini dikkate alınız.
1- para bölünmesin diye sadece annem başvuruda bulundu
2- annem 07.09.10 da vefat etti ertesi hafta ssk ya gittiğimizde bize veraset davası açmamız gerektiğini söylediler işlemleri tamamlayıp gittiğimizde bizden istedikleri evrakların gerekliği olmadığını söylediler böyle saçma bir olayın süreciyle birlikte Ankara sgk müracımız 26.11.10 buldu
Dilekçe ile yazılı olarak başvurun ve 4 aylık maaşı isteyin.
Vermeme gibi bir alternatif yok.
26.11 resmi başvuru tarihiniz.
Sonraki ilk maaş ödeme tarihinden itibaren hesaplanması gerekir hak ettiğiniz maaşınız. yani 24.11 de başvurunuzu yapmış olsaydınız, 25.11 de başlayan maaş döneminde maaş almaya hak kazanmış olacaktınız.O dönemi kaçırdığınıza göre 25.12 de başlayan maaş dönemi hakkınız 25.01 de ödenerek teslim edilmiş gibi görünüyor.
Babanızın vefatından sonra kızkardeşinizin de başvurması durumunda annenizin alacağı maaşın daha düşük olacağını biliyordunuz bu durumda, örneğin anneniz tek başına dul aylığı alırken %75 ise maaş bağlanma oranı, kızkardeşiniz de başvurduğunda %50 annenize +%25 kardeşinize bağlanacaktı.Değişen nedir ve daha fazla maaş beklentisine girmeniz nedeniyle başvuruda bulunmadan maaş beklentisine girmeniz doğru mu?