Bize ait olmayan borca icra
iyi günler.diğer konulara gözattım lakin soruma cevap bulamadım.benim sorunum şöyle;
Ablam bir bankadan hesap açıyor.hesap kartını bankadan teslim alıyor.fakat açtığı hesabın adres bilgileri kendi evine ait değil annemlerin evinin adresi.ben eşimle beraber anne-babamla bir yaşıyoruz.daha sonra bu karta tanımlanan artıparadan cekiyor ya da alışveriş yapıyor tam olarak bilemiyorum ama bize bankadan telefon geliyordu sürekli.bizde kişinin bu adreste oturmadığını oturdugu adresin telefonunu veriyorduk bankaya.bugun eve posta yolu ile icra geliyor annemde anlamadan faturadır diye imza karşılığı evrağı alıyor.1 hafta içerisinde borç ödenmez ise icra gelecekmiş.şimdi biz ne yapmalıyız.borç bizim değil borçlunun ikameti bizim ev değil banka neden ikametsiz adres almış ki sözlü olarak yazmış adresi.biz yazılı borcu ödemesek olur mu?ablam evli çocuklu eşiyle beraber yaşıyor.ikametgahı var sonucta bu kişilerin ama ikametgah bızım ev değil tabi.biz bu kağıdı imzalayıp aldığımızdan dolayı bir şey olur mu veya nereye itiraz etmeliyiz?
teşekkür ederim..
Cevap: Bize ait olmayan borca icra
Tebligatı almanız hata. Hacze gelirlerse aynen yazdıklarınızı yani borçlunun o evde oturmadığını, borçluya ait bulunduğunuz evde hacze kabil mal olmadığını, haczi kabul etmediğinizi, varsa eşyaların faturalarını yinede haciz yaparlarsa bunları haciz zaptına geçirtin ve istihkak iddiasınıda haciz zaptına geçirtin. Sonrasında 7 gün içersinde dava açınız.