Bisiklet sürmekten 66 TL ceza
konuyu yanlıs yere açtıysam ozurdilerim
izmir karşıyakaya gittim bugun bisikletle giderken polis durdurdu karokola aldı orada 66 tl ceza kestiler ben polise bunu odemem dedim yasak surmesı dedi. iyi dedim senin işin bu yapcak bişey yok imza at dedi ben dedim istedigin kadar atabilirim 18 yasından kucugum yanlıs bilmiyosam geçersiz olması lazım.işte bisiklet surmekten ceza yedim yasım geregi boyle şeyleri sinir oluyom ben zaten verdıgı kıgıdı onun onunde cope attım bunun hakkında bişey olurmu
teşekkürederim
Cevap: Bisiklet sürmekten 66 TL ceza
2918 sayılı Karayolları trafik kanununun 66.maddesi ve Karayolları trafik yönetmeliğinde bisiklet sürme ile ilgili kurallar mevcuttur.ayrıca son zamanlarda elektrikli bisiklet olarak tabir edilen araçlarda trafiğe çıkamaz.bununla ilgili emniyet genel müdürlüğünün genelgesi var.bununla ilgili emn.genel müdürlüğünün bilgi edinme kanunundan bilgi alabilirsiniz.genelgeye göre karayolları trafik kanununun 37.maddesinden 66 tl idari para cezası karar tutanağı tanzim edilir.ayrıca iadri para cezaları 15 yaşından küçüklere yazılmaz.bilginiz yalnış.elektrikli bisiklet kullandınız.eğer 15 yaşından küçükseniz 37.madde kullandırmaktan araç sahibine (fatura ibrazına göre)66 tl yazılır.aynı şekilde
karayolları trafik kanununun 36.maddesindede sürücü belgeisz iseniz ve 15 yaşından küçükseniz Trafik suç tutanağı tanzim edilir.araç sahibine kullandırmaktan idari para ceza cezaı karar tutanağı araç tescil plakasına tanzim edilir