Yüze Faça Atmak ( Bıçakla Hassas Dokuya Zarar Vermek )
İyi Günler.
22 Ocak 2011 Saat: 01.00 sularında Bir olaya maruz kaldım. Her zaman alış veriş yapmakta olduğum Tekel Bayi'ye giderek. Cebimde bulunan döviz karşılığında 1 paket sigara istedim. 5 Euro ortalama 10 TL ye tekamül ettiği için bir problem olmayacağını düşündüm. İşletme sahibi de veremeyeceğini söylediğinde ona yarın Türk Lirasını getirebileceğime ikna etmeye çalıştım. Fakat konuşma sırasında herhangi bir argo konuşma olmadan işletme sahibi para çekmecesinin üstünde bulunan çakı bıçağınla yüzüme 13 cm lik dikiş atılmaya musayit olmayan fakat iz kalacağı söylenen bir yara verdi. Yüzümü kestikten sonra ben ona kendimi korumak için yumruk attım. Arkasından gene para kasasının üstünde bulunan ruhsatsız silahı bana çekerek tekel bayinin dışında bana bir el ateş etti. Fakat isabet almadım. Olay yerinden uzaklaşıp Polis merkezine gittim. İfademi verdim. Olanların yaşananların hepsini ifademde anlattım. Ateş edilen ruhsatsız silah bulundu. Balistik inceleme yapılmak üzere silah alındı. Olay yerinde o anda alış veriş yapmaya gelen 2 kişi daha vardı onlarda olaya şahit oldular. İşletmede bulunan güvenlik kamerası görüntülerine Memur arkadaşlar ulaşamamışlar. Şuanda mahkemeye çıkacağımız zamanı bekliyorum. Sizlerden kısaca sormak istediğim konu Tazminat davasını hangi safhada açmalıyım. Hangi adımları takip etmeliyim.
Cevap: Yüze Faça Atmak ( Bıçakla Hassas Dokuya Zarar Vermek )
Arkadaşım olay anlattığın gibiyse bunu sana yapan şahıs ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya.Ancak şuda mahkemede dikkat çekecektir ki tekel bayi işleten ve yeri geldiğinde alkollü kişilerle sık sık muhattap olmak zorunda kalan bir kişinin ortada hiç bir şey yokken sadece döviz karşılığı sigara istenmesi üzerine bir kilşiyi hemde yüzünden iz kalacak şekilde yaralaması ve ardından da silahla ateş etmesi inandırıcı gelmeyebilir.Bu gibi işletme sahipleri işlerini devam ettirebilmek için yeri geldiğinde alkollü şahısları bile alttan alırken ve sadece gasp durumunda silah kullanıyorken anlattığınız olay hukuk insanlarının koafasında soru işaretleri bırakabilir.Ya karşı taraf ihtimal bir kriz halinde veya harhangi bir yasadışı madenin etkisi halindeydi yada olayla ilgiki bilmediğimiz başka şeyler var.Kamera kayıtları büyük önem arzetmekte.Muhtemelen şahısta senden gasp tehdit vb. şeklinde şikayetçi olacaktır.Tazminat konusuna gelince tavsiyem önce ceza davasının sonuçlanmasını bekle.Caza kesinleşince bir avukatla tazminat miktarını belirleyip davanı açarsın.Geçmiş olsun.