Selamlar. zabıt katipliği mülakatında haksız yere adayı eleyen hakim ve savcı hakkında dava açılabilir mi? Hangi mahkemeye açılır? Süresi var mıdır?
Saolun şimdiden.
Printable View
Selamlar. zabıt katipliği mülakatında haksız yere adayı eleyen hakim ve savcı hakkında dava açılabilir mi? Hangi mahkemeye açılır? Süresi var mıdır?
Saolun şimdiden.
adli yargı ilk derece komisyon başkanlığı aleyhine yetkili idare mahkemesinde dava açma hakkınız vardır fakat kazanma ihtimaliniz zayıftır.
Eğer suç işlendiğini düşünüyorsanız savcı veya hakim hakkında suç duyurusunda bulunacaksınız, yani davayı siz açamazsınız, komisyon kararına itiraz için idari mahkemede dava açabilirsiniz. Bence gereksiz bir girişim olur.
186 kişi içinde uygulama sınavında 2. lik
mülakata çağırılan 30 kişi içinde merkezi sınav puanında açık ara farkla birincilik (biliyorsunuz yüzde 50 oranında sonucu etkiliyor.)
mülakatta sorulan 5 sorunun 4 üne verilen net cevaplar (5 soru da hala aklımda)
neticede mülakattan 21 puan alarak 21. sırada elenmem
haksızlığa uğradığımı düşünme sebebim bunlardır. daha sonra bir arkadaşım sınavda 15 bin lira gibi bir rüşvetin döndüğünü söyledi (söyleyen arkadaşım. gözümle görmedim)
itiraz ettim itirazım kabul edilmedi. dava açmak için dilekçe verdim. idare mahkemesinde çalışan memur idari davalarda adli yardım söz konusu değil diyerek dilekçeyi vermemin önüne set koydu. zira dava açmak için param yoktu.
ilin adli yardım kurulu başkanına gittim. baro olarak idari davalara avukat vermiyoruz dedi.
şimdilerde araştırarak gördüm ki ne memurun ne baro üyesinin dedikleri doğru.
ve bana yapılan bu haksızlık beni derinden yaraladı. içinde devlet geçen hiçbir şeye güvenim kalmadı. bu da olayın psikolojik yönü. adalet arıyorum kendimce. bulamazsam ömür boyu bunun verdiği hırsla yaşamak zorunda kalıcam. olay budur.
yardımcı olan arkadaşlara şükranlarımı sunuyorum.
bakın buradan örnek bir dava görebilisiniz..
Şimdi öncelikle geçmiş olsun, pek bilgili olduğum bir alan değil yardımcı olamayacağım ama şunu söylemeliyim.
Zamanında hakimlik savcılık sınavı mülakat ekibinde görev almış bir hocam şunu söylemişti: "Bazen hak nedir diye sorduğumuz, yanlış cevap verenleri kararlılık ve üslupları dolayısıyla geçirip, doğru cevap verdiği halde üslup konuşma diksiyon kombinasyonu sağlayamamış adayları bıraktığımız oldu."
Yani diyeceğim o ki kişileri zan altında bırakmadan önce bir kez daha düşünelim. Bu konuda hukuki bir bilgim yok, sınava tekrar girmenizi tavsiye ederim.
ben diksiyon, imla, komposizyon eğitimlerini 4 yıl boyunca almış biriyim. lisans eğitimim bunlar üzerindeydi. bu konularda sorunum yok.
sanırım size haklılığımı ispat etme gibi bir mecburiyetim de yok. zaten en baştan beri hukuki süreç konusunda yardım istiyordum. haklılığımı ispatlamaya çalışmıyorum.
kimseyi de zan altında bırakmıyorum. kimin haklı, kimin haksız olduğu en başından belli. bu konuda vicdanım çok rahat.
yardımcı olmaya çalıştığınız için sağolun. sanırım yardımı burada değil, gerçek kişilerde aramalıyım.
şimdiye kadar sorduğum soruları cevaplayanlara ve site sorumlularına teşekkür ederim.
hoşçakalın.