Cevap: Nafaka Anlaşmazlığı.
İllaki banka hesabına yatırmanız gerekmiyor. Posta ile de nafakayı gönderebilirsiniz. Bu sitede nafaka konusunda o kadar çok soru soruldu ki, okumanız gerekirdi. Hele ki bu siteye üyeyken.
Bundan sonra yatıracağınız nafakalarda şuna dikkat edin. Tekrar size ödenmedi diye icra çıkartabilirler. Şuna dikkat edin. İster posta kanalı ile ister hesabına yatırın eşinizin. Nereye nasıl yatıracaksanız muhakkak karınız için olanı ayrı yatırın ve altına da muhakkak ( EŞİNİZİN ADI SOYADINA) YOKSULLUK NAFAKASI-OCAK/2011 AYINA AİT diye ibare yazın ya da yazdırın.
Aynısını kızınız içinde yapın. (Kızınızın ismi) İŞTİRAK NAFAKASI-OCAK/2011 AYINA AİT.
Aksi takdirde sorunlarla karşı karşıya kalırsınız. Benim bir tanıdığımın şu an başında buna benzer bir konu var. Ödediği halde ödenmedi diye icra çıkartmışlar. Ama karşı taraf posta ile ödenenleri hiç ödenmemiş hesabına alıyor. Arkadaşımı da aptal sanıyorlar sanırım. Ödediği her nafakayı ayrı ayrı yatırdı. Hepsine de ayrı ayrı yazdı. Öyle olduğu halde bir sürü ödenmedi diye borç çıkarıyorlar. Tabi müvekkili ödemedi derse, avukatı da müvekkilinin lafına göre borç çıkartır. Ama icraya ödenen makbuzlar verilince hiçbir şey alamazlar.
O sebeple ödediğiniz tüm nafaka makbuzlarını çok iyi saklayın. Sonra bizim arkadaşın başına gelen gibi icra ile karşılaşabilrisiniz. Tekrar tekrar nafaka ödemeyin. Ödediğiniz halde.
Ha eskidenmiş o haramlar, helaller. Allah korkusu bazılarının sadece ağzında. Lafta yani.
Siz yarın posta kanalı ile bu nafakalarını yatırabilirsiniz.
Avukatla görüştüm Ordaki Banka Adresine Yatırırsınız Dedi. Tamam Dedim. Şimdi Ben Askere Giderken Ödeyemeyeceğim İçin İlgili İcra Dairesinemi Vericem Dilekçeyi?
Bu konuda maalesef bilgim yok.