-
Akan su
Üst dairem birden fazla kişiye miras kalmış içlerinden biri öne çıkmış dairenin kirasını alıyor.
Benim problemime gelince :
Burada oturan kiracı çıktı , o çıktıktan bir gün sonra mutfaktan akıntı başladı.Önce üst dairenin mutfağını basıyor sonra bana akıyor.
Herhalde kiracı buzdolabını çıkartırken su borusunu patlattı.İlgilenen kişiyi aradım söyledim kiracı otururken kiracıya neden söylemediniz dedi ve yaptırmayacağını söyledi.
Bu kişi daha önce kendi üstündeki çatıyı aktardı ama çatının gider borusu iki taneydi yaptırırken teke indirip banyo ve tuvalet boşluğuna verdiği için apartmandakiler giderir borusunu ikiye çıkar verelim parasını dediler bu olmayınca kimse para vermedi.
Şimdi bana gelmiş çatıyı aktardım(2 yıl önce) kimse katılmadı benim dairemin içinde patlayan su borusunu sen yaptıracaksın diyor.Bende daire de kimse olmadığı için su vanasını kapattım ama kiralanırsa açılacak ve akma başlayacak.
Şimdi benim kanuni hakkım nedir , kanuni olarak ne yapabilirim , yapabildiğim şeyler sonucunda ne gibi bir yaptırımla karşılaşır üst dairenin sahibi (ilgileneni).
Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Akan su
Üst kat maliki anlayışsız olduğuna göre konuşarak halledemeyeceğiniz ortada. Bu durumda yasal hakkınızı kullanacaksınız. Bulunduğunuz yerdeki Sulh Hukuk Mahkemesine tespit davası açın, hasarın fotoğraflarını ekleyin, bilirkişi raporu doğrultusunda üst kat malikinden hasarın tazminini talep edin.
-
Cevap: Akan su
sulh hukuk mahkemesinden gelen bilirkişi raporuna dayanarak hasarın bedelini yada yaptırmasını isteyeceksiniz ya..bu arada dua etmeyi ihmal etmeyin.tüm bunlar yapılana kadar ev kiraya verilmesin..hiç olmazsa o stresin içinde bide tepenize sular damlasın..allah kolaylık versin..