-
Kiradan dolayı haciz
Öncelikle merhabalar.konum biraz uzun.yazacağım ayrıntıları dikkate alır ve beni yönlendirirseniz çok sevinirim.
1- 2010 Ağustos ayından sonra evini boşalttığım yani evinden çıktığım ev sahibi çıktıktan sonra yakama yapışıp benden sürekli ev kiran var, ev hasarlı ,şekilde diyerek ve ben jandarmada askeri personel olduğum için sürekli birliğimdeki üstlerim vasıtasıyla benden olmayan bir parayı isteyerek benim maneviyatıma zarar verdi.Gerçekten bu insana tek kuruşluk borcum yoktur; evinde oturduğum süre zarfında evine de tek bir çivi bile çakılmamıştır.
2-Benim üstlerimi arayarak ben söke söke alırım benim oğlum avukat, 3 liraya 5 lira yazdırırım diyerek beni birliğim içinde rezil etmiş, bu olayı birlik komutanımdan erine kadar duymuştur.
3.bir kira sözleşmem mevcut değildir.elektrik ve su benim üzerime değildir, üstüne üstlük borcum da olmamıştır.
4-Evimde hasar var diyen ev sahibi aslında beni hasara uğratmıştır.evimdeki eşyalarım ve bilgisayarım yanmış, ama ben bunun üzerinde durmamışımdır, bu eşyalarım elektriklerin sürekli düşük voltajda gelmesinden ve sık sık kesilmesinden dolayı zarar görmüş, evden çıkmadan 1 ay evvel elektrik kesilmesi sonrası aradığım tedaş yetkililerinden elektriklerin kesilmesinin kendileri ile alakalı olmadığını beyan etmeleri üzerine taksi tutarak elektrikçi çağırdığımda oturduğum kata süzme bağlantı ile usülsüz elektrik kullanma ile elektrik verildiğini , bunun merdiven otomatından verildiğini, merdiven otomatının parasını bile bilmeden benim ödediğimi söylemiştir.
5-bunun neden olabileceğini söylediğimde bana oturduğum katın kaçak olabileceğini, ev sahibinin de bu nedenle abonelik alamadığını beyan etmiştir.
6-ben bu olay sonrasında zaten evden çıktım.
7.ancak bu ev sahibi ilk yazdığım gibi beni hasar ve ev kirası borcum varmış gibi sürekli rahatsız ederek para istedi, üstlerimi ve birliğimi aradı.
8-Biraz araştırdığımda evin 3 daireden ve kattan oluştuğu, 3.katın yani benim oturduğum daireinin kaçak olduğunu yani imar kanununa aykırı olduğunu, 3.kata kesinlikle ruhsat verilemeyeceğini, can ve mal kaybına neden olabilecek durumda olduğunu öğrendim.bu konuda da belediyeye dilekçe yazarak suç duyurusunda bulundum, gerekli işlemlerin yapılarak durumun savcılığa kadar da intikal edeceğini söylediler.
9-Belediyeden aslında mağdur olan o değil, sen olmuşsun şeklinde bana beyanda bulundular.yani benim oturduğum daire kaçak, elektrik aboneliği yok, tedaşla da bu konuda yazıştım ve mailime usulsüz elektrik kullanmadan merdiven otomatını ve 3. kat elektriğini kestikleri ve gerekli uyarıları yaptıkları husunda yazı geldi.
10-dün itibarı ile bir avukata vermiş.bu avukat bir akrabası.1600 tl para yazmışlar.ilamsız ödeme emri.
11-bu ödeme emri benim birliğime geldi, silahlı kuvvetlerde bu konulara af yok. savunma veriliyor, görev yaptığın yer değiştirilebiliyor, hatta atılabiliyorsunuz.
12.Bir ev sahibi evini kiraya veriyor ama dairesi kaçak, herşeyi usulsüz, etikdışı yol ara başvurarak benden para istiyor, olmadık rakamlar atılıyor ve icra kanalı ile bana geliyor.rezil oldum.küçük düştüm.bu ödeme emrine itiraz etmek bile adliyelerde vakit kaybı, itiraz etmenin sadece pul bedeli 10 tl, neden bu cebimden çıksın ki , benim işim bu değil ki, neden olmadık yerde uğraşıyorum, askeri kimliğim var, brda iftira var,
13-bu konudan dolayı maddi ve manevi aşırı şekilde yıprandım.huzursuz oldum.
anlattığım şeyler hakkında bana nasıl bir hukuki yol izlemem, hangi yollara başvurmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.saygılarımla