Nafakadan dolayı hapis cezası
Sayın üyeler,
Geçtiğimiz 2 sene boyunca yaşanan kriz nedeniyle, mahkeme kararına göre vermem gereken iştirak nafakalarını aksattım, ve icra cezadan katılmadığım (geç haber olduğum) bir davadan dolayı ceza aldım.
Cezam kesinleşti infaza verildi , 4 aylık erteleme hakkını kullandım ve sonunda GBT'ye işlendi, her an yakalanabilirim.
size 2 sorum olacak,
1. ) kısa hapis cezalarının hafta sonu çekilebilirliği mevcut. Bu nafaka ssonrası tazyik hapsine uygulanabilir mi?
2.) bir makalede birikmiş nafakanın adi alacak olduğunu ve eğer mevcut nafakayı ödemeye devam edersem hapsin kaldırılacağını okudum. Bu doğrumudur.
bu konulardaki görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
3.) Bu ceza davası kararı alındığı sırada açmış olduğum bir nafaka düşültme dosyası var idi sonuçlanmış ama kararı almamıştım. Kararı bugün aldım (25.01.2011) ve 15 gün içinde temyiz etme hakkım var.
Gene bir makalede okuduğum kadarıyla süren veya kesinleşmemiş (yargıtay dahil) nafaka
nafakalrından doğacak olan suçlar kesinleşmemeli.
Benim buradaki eksiğim ex avukatıma güvenmem oldu ama maalesef ex avukatım gideceğim gelmene gerek yok dediği icra ceza davasına girmemiş ve bu delilleri sunmamış ve kararı tebliğ almasına rağmen itiraz süresinde bana bildirmemiştir. dolayısıyla kesinleşme şerhi çıktı ve infaza verildi.
Bu durumlar ısışında ne yapmalıyım ki hapis yatmayayım.
(herkes öde çocugunun nafakasını bitsin diyebilir ancak bunu yapamam , ex eşime alacaklı olduğum 3. tarafın adresini vermeme ve 3 ihtara rağmen geri dönüş olmayınca nafakayı tahsil etmesi gerekirken bana inat ceza almam için alacağını almamıştır. 3. taraf ile alacak davam devam etmektedir)
hukuk34
Cevap: Nafakadan dolayı hapis cezası
kendi soruma kendim yanıt vereyim,
cezayı hafta sonu çekeceğim.
cezayı veren icra ceza hakimliğine dilekçe verip ek karar çıkarttım.
1 ylık süreli hapsin beni adam etmeyeceğini aksine işimden gücümden edip,toplumdan ayırabileceğini öne sürüp hafta sonu hapis cezası kararı aldırttım.
15 hafta boyunca cuma 19 giriş pazar 19 çıkış cezamı çekeceğim.