Yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası
Merhaba;
Ben yaklasık 25 gun önce trafik kazası geçirdim ve kaza sonucu sakatlandım. Hastanede cerrahi operasyon sonucu simdilik 3 ay işgoremezlık raporu ve kontrol sonucu belki bu rapor yurumeme bağlı olarak uzayacak. kullandığım aracta da maddi hasar meydana geldi. Trafık raporunda karsı taraf kazaya sebebiyet vermek ve asli kusur işlemek suclarını işlemiş olup kazada benim herhangi bir kusurumun olmadığı belirtilmiştir. Kazaya neden olan sahıs sikayetcı olma aramızda halledelim dedi ama ben sikayetcı olduğumu beyan ettim. Anlasabileceğimizi akabinde de sikayetimi geri alabileceğimide bizzat söyledim. Fakat sahıs anlasma yoluna sıcak bakmadı ve ben hukuki olarak hakkımı aramak istiyorum. Bu konuda ne yapmalıyım ? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Yardımcı olursanız beni cok mutlu edersiniz. Simdiden tesekkur ederim.
Cevap: Yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası
Şimdi, tazminatlar hususunda Borçlar kanununun ilgili maddelerinden dava açacaksınız. Ayrıca kişiden ceza hukuku bakımından şikayetçiyseniz de bunu da belirtecekseniz.
Siz kabaca bir rakam belirleyin, daha sonra kişiyi arayıp, kaza sebebiyle doğan hasarlarımdan dolayı maddi ve manevi tazminat davası, yaralanmam sebebiyle de şikayetçi olacağım deyiniz. kabul ederse miktarınızı anlaşırsınız kabul etmezse mahkemeden hakkınızı alırsınız.
Geçmış olsun . Kaza sonucunda Kalıcı SakatLanmaLarda Tazmınat hakkını en ıyı Derecede Kullanman Gereklı . Sonucta senın hayatın insallah olmaz kı kalıcı sakatmalar ınsanın hayatında 1 adım gerı atabılıyor . Sıgorta acentaları acacagın davaya gore senı ufak bir ücretle ikna etmeye calısacakdır veya edıcekdır . Coqu ınsanımız acalacak dava hakkında bılgı sahıbı olmadıqı ıcın açtıqı dava sonucu alacaqı tazmınat hakkı dahada düşebiliyor .
sorularınız ve yaralanmalı,ölümlü tazminatlar için ulaşabileçeğiniz ücretsiz danışma hattımız : 0507 830 71 14Fatih
istediğiniz tüm sorular için arayayın biz sadice bu davalarla uğraşıyoruz,masrafsız 6 ayda tazminatınızı alırız...