-
Boşanma ve çocuk
Merhaba.Eşimle 1,5 yıldır süren boşanma davamız artık bitmek üzere.Ben kızlık soyadıma geri döneceğim fakat oğlum babasının soyadını kullanmak zorunda.Ben eşimin soyadını kullanmayı düşündüm fakat çok komik bi soyad.Eminim ilerleyen zamanda oğlumda bundan rahatsız olacaktır.Benim sorum oğlum babasının soyadına ek olarak benim soyadımı da taşıyabilirmi?(En azından ilerleyen zamanda bi sorun yaşamaması açısından:) )TEŞEKKÜRLER...
-
Çocuk, babanın soyadını taşır. Soyadının komik olması, anne soyadını taşıması için gerekçe değil. Ancak, çocuğunuz 18 yaşını doldurduğunda soyadını değiştirebilir
-
Esiniz soy adindan utanarak bişey elde edemessiniz.Kendi takıntılarinizi cocuğunuz uzerinde yasatmaya calismayin.Bence bi insan kendi soy adiyla gurur duymali.Sizin soy adinizi almasiylada pek bişi değişceğini sanmiyorum.Siz gelecekte cocuğunuzun psikolojisini dudunuyosunuz.Öğle gorunmeye calişiyosunuz.Bende sizin yapmak istediğiniz kocanizin soy adindan kkurtulmak bunu bi yaris gibi goruyosunuz.Soy adınıda değiştirerek yanı kendi soy adınızı ekleterek bosanmak üzere oldugunuz esinize bi tur güç göstermeye calişiyosunuz.Ama bu yaptiğiniz ve yapacak oldugunuz hersey cocugunuzun psikolojisini daha cok etkileyecektir.
-
Bunun bir yarış olduğunu nerden çıkardınız onu anlamıyorum.Ben sadece cocuğuma baba soyadına ek olarak benim soyadımında verilip verilemiyeceğii sordum.Elbetteki bu cocugun kendi kararıdır.Nasıl bir bayan kızlık soyadını da kullanabiliyorsa cocukta hem anne hem baba soyadını kullanabilir düşüncesiyle sorulmuş bir soruydu bu.Baba zaten babalık görevlerini yerine getiren biri değil çocuğu olması soyadını taşıyıp taşımaması bile umrunda değil çünkü o baba olduğunun bilincinde olan biri de değil.Sorma nedenimse eğer böyle bişey varsa bu konu bu davanın içeriğinde yer alıp daha sonra uğraşılmaması içindir.Hem anlamadığım neden boşanan ailelerde cocuk sadece baba soyadını kullanabiliyor?Annenin neden çocuk üzerinde böyle bir hakkı yok?