Cevap: Hukuki sorumluluk nedir?
acaba konum "hukuki görüş" bölümüne taşınabilirmi....
İyi akşamlar...
Sorum çok belirsiz sanırım , farkındayım ama hukuki açıdan birşeyler söylenebilir diye düşünüyorum..
Yasanın yüklediği sorumluluktan fiilen çalışmadığı savunması ile kurtulamaz. Eczanelerin çoğunda eczacının diploması kiralanır ve eczacı Allah bilir nerdedir ama sakıncalı bir durum oluştuğunda ben diplomamı kiraya vermiştim benim eczaneyle alakam yok deyip kimse kurtulamaz. Zaten diplomayı kiraya vermek de kanuna karşı hile ayrı bir suç.
teşekkürler.
evet haklısınız, fiilen çalışmadığı savunması işe yaramaz...
eczacı eczane sahibi gözüküyor ama burada mühendis olan kişi çalışan...
ayrıca belirttiğiniz hile yapma suçunu kanıtlamak imkansız:)
Fiilen çalışmıyorum savunması, kendi başına bir suç oluşturuyor zaten.
Anahter teknik personel, mevzuatımıza yeni girmiş bir konu. Bu nedenle, anlaşılamadığı konuların olması doğal. Ancak şöyle özetlemek mümkün. Anahtar teknik personel, projenin uygulama ve kontrolünden sorumlu kişidir. İnşaat işinde mimar ya da inşaat mühendisi, yol işinde harita mühendisi vs. olabilir.
Projenin uygulama ve kontrolündeki aksaklık, ihmal, kasıt gibi durumlarda, bu kişi sorumludur.
Anahtar Teknik personelin bizzat çalışıp çalışmadığının denetimi yönetmelikle bellidir. Kanıtlanıp kanıtlanmadığı ayrı bir konu olacaktır. Bu soruya cevap verebilek için, somut olayı ve kanıtları bilmek gerekir
teşekkürler.
somut bir olay bilmediğim için birşey diyemeyeceğim. ancak senaryo olabilir..
burada fiilen çalışmama değilde bir çeşit parttime ya da danışmanlık gibi birşey olabilir.
artık bu mühendisin kendisine kalmış...sorumluluklarının yüksek olduğunun bilincinde olmaları lazım
en azından sorumlu oldukları ihale işinin başlangıç güvenlik koşullarını gerçekleştirmeleri
gerekir diye düşünüyorum(yapı denetimde bu çok daha kötüymüş...)
biliyorsunuz bazı inşaat firmaları uzmanlık gerektiren işleri tümü ile o konunun uzmanı
firmalara(güvendikleri, bildikleri) veriyorlar, dolayısı ile kendilerinin bu konuda personel istihdam etmeleri kendi kafalarına göre gerekmiyor.
fakat iş resmiyete binince böyle durumlar ortaya çıkıyor.
burada aklıma şöyle kötü bir senaryo! geliyor...
parasal tasarruftan ziyade(bunu zaten birkaç kuruş ile yapıyorlar) herhangi bir olumsuz durumda ( iş kazası ve sonuçları...)bir çeşit tampon vazifesi gördürmek istiyor olabilirler mi....
bu son yazdığım ile çokmu olumsuz düşünüyorum acaba....
Olumsuz değil, kapitalizmin mantığına göre düşünüyorsunuz. Sizin de dediğiniz gibi TAMPON vazifesi gördürmek istiyorlar. Kazanç benim sorumluluk senin mantığı