Borçdan dolayı araç üzerine konan haçiz ne kadar vadelendirilir, maaş üzerine devredilebilir mi ?
Bankaya rehinli araçımın üzerine k. kartı borçum nedeniyle haciz konduğunu öğrendim. Araçıma yakalama çıkarılmıştır herhalde. Bu durumda sormak istediğim;
Bu borç ne kadar vadelendirilebilir ?
Maaşım asgari ücretten göründüğü için daha küçük taksitler halinde bu borçu ödeyebilirmiyim ya da hacizi, maaşımın üzerine çevrilme durumu sözkonusu olabilir mi ?
Bilginizi rica ediyorum, teşekkürler.
Cevap: Borçdan dolayı araç üzerine konan haçiz ne kadar vadelendirilir, maaş üzerine devredilebilir mi ?
Bu borcu vadelendirmek borçlu olduğunuz bankanın insiyatifindedir.Haciz işlemi başlamamış olsa gidin borç yapılandırmasını görüşün derdim ancak şu aşamadan sonra aklıma gelen, teminat gösterebilirseniz o teminata karşı tekrar kredi alıp araçtaki hacizi kaldırırsınız ve ilk borcunuzu kapatmış olursunuz ve yeni borcunuzu ödemeye başlarsınız.Buda gene borç verenin insiyatifindedir.Banka neyi alabilirse onu alır.Arabayı alma evi al yada maaştan kes denemiyor ve en kolay tahsilatı hangisinden yaparsa işine hangisi gelirse ondan başlar hacize.Ancak tekrar faizli kredi vererek sizi borçlandırma yolunada gidebilir.Bankanızla konuşun karar verin derim.Kolay gelsin.