Arkadaşıma verdiğim borcu nasıl alırım
Üniversite arkadaşıma ( 18 yıllık arkadaşım) Nisan 2010 da borç verdim. Beni arayarak çok sıkıştığını ve 1 hafta içinde alacağı borcu ödeyeceğini söyleyen arkadaşım, şirket hesaplarında bloke olduğunu ve parayı öğretmen olan eşinin hesap numarasını vererek oraya EFT yapabileceğimi söyledi. Ben de 2 (iki) parça halinde ( alacağım olan bir miktar parayı beklediğimden) eşinin banka hesabına (benim çalıştığımdan başka bir banka) EFT yaptım. Borcun bir miktarını yaklaşık %30 luk kısmını benim hesabıma EFT yoluyla gönderen arkadaşım kalan miktarı defalarca söylememe ve cep telefonuna mesaj çekerek istemememe rağmen bir türlü geriye ödemedi. Parayı ödememek için elinden gelen yalanı söylüyor. Paramı geri nasıl alabilirim?. Hukukçu arkadaşların desteği olursa sevinirim. ( Bankalardan yapılan karşılıklı ödemelere dair dekontlar elimde mevcuttur.)
Cevap: Arkadaşıma verdiğim borcu nasıl alırım
Para yollarken borç verdiğinize dair açıklama girmediyseniz tahsil etmeniz biraz güç olacaktır.
Dekont ta borç verdiğime dair ifade var... Öncelikle Noterden eşinin adresine ödemesi için ihtarname mi göndereyim?
Parayı eşinin hesabına yapmış olmanızdan ötürü ilerde yapılabilecek itirazların önüne geçmek adına çekeceğiniz ihtarnameyi hem arkadaşınız hem eşi adına yollayıp ikisine borç verdiğinizi ve geri istediğinizi aksi halde icraya vereceğinizi bildirmenizi öneririm.