belli sayıda avukat olmayan yerlerde dava takipçilerinin iş takip ettiklerini biliyoruz. bu takipçilerin ceza davalarını takip edemediklerini hatırlıyorum lakin hangi kanunda buna ilişkin hüküm olduğunu hatırlayamadım, teşekkürler.
Printable View
belli sayıda avukat olmayan yerlerde dava takipçilerinin iş takip ettiklerini biliyoruz. bu takipçilerin ceza davalarını takip edemediklerini hatırlıyorum lakin hangi kanunda buna ilişkin hüküm olduğunu hatırlayamadım, teşekkürler.
tamamdır buldum:
avukatlık kanunu Geçici Madde 17 - Yargı mercileri, Cumhuriyet savcılıkları, icra memurlukları nezdinde başkatiplik, zabıt katipliği, zabıt katibi muavinliği yahut icra memurluğu veya yardımcılığı görevlerinden birini en az on yıl süre ile yapmış olan kimseler, bu Kanunun 3 üncü maddesi uyarınca Avukatlık meslekine kabul için aranılan tahsil, staj dışındaki şartları haiz olurlar ve 5 inci maddede yazılı engeller kendilerinde bulunmazsa, en az üç avukat veya davavekili olmıyan bir yerde, o yerin bağlı olduğu baroca tutulan listeye yazılmak şartiyle, munhasıran o yerin hukuk mahkemeleri ve icra ve iflas dairelerinde dava ve iş takibedebilirler.