Kaçak ve usulsüz elektrik kullanımı..aslında usulsüz
öncelikle merhaba
bir konuda bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. 2003 ve 2010 yılları arasında adanada üniversite öğrenim vardı.son yıllarda devam zorunluluğum olmadığından kayseri ve kırşehire gidiş geliş yapıyor ve bazı arkadaşlarda kalıyordum. bir gün bir arkadaşın evinde kaldığımda sadece evde ben olduğumda kii bi kaç ay kaldım sadece ara ara tedaş tan elektrikçiler geldi ve burdamı kalıyorsunzu dediler evet dedim ve kimliğim istediler verdim ve tuttanak tutacağız kaçak elektrik nedeniyle dediler ve tutanağı imzalamadım,kocaman bir site ve sonrasında itiraz ettim bu tutanağa ve itirazım kabul edilmişti,o evden daha ayrıldım ki misafir sıfatıyla kaldım.kiracı değildim
Dün ifademi almaya poisler geldi, verdim ifademi..
sorum,ben o evde kiracı olmadığı khalde,üzerime ne bir fatura,ne bir abonelik, ne adımın geçtiği bir kontrat vs hiç bi şey yokken ve ayrıca elektrik kullanımı yapan hiç bir eşyamda bulunmamışken, suçlanıyormuyum ve ben kayserideyken neden adana savcılığından ifadem alındı anlamadım. mahkemeyemi verildim,ve sonuç nasıl olur..ve arkadaş kayıtını yaptırmış evsahibiye aboneliğe ve geçmiş borçlarınıda ödememiş..şimdi o arkadaşla konuşmadığımdan üzerime kiracıydı oda deyip suçu ve parayı paylaşmakta istiyo olabilir..çok endişeliyim,ve ayrıca tutanağında iptal dilekçemin kabul edildiğine dair tedaşın kağıtınıda ifade verirken gördüm..
lütfen yardım edin
teşekkürler
Cevap: kaçak ve usulsüz elektrik kullanımı..aslında usulsüz
ve ayrıca dilekçe itirazımda öğrendiğim kaçak elektirk olmayıp sadece abonelik olmadan elektirk kullanımı dolayısıyle tutanak tutulduğu..kaçak elektirk dahi olsa sadece o evde bulunduğumdan veya arkadaşın oda kiracı demesiyle suçlu olurmuyum..
cevap verecek kimse yokmu, lütfen bekliyorum,çok endişeliyim
galiba herşey kimliğinizi vermeniz ile başlamış..
gelen görevlilere ne kimlik gösterme nede tutanak imzalama gibi bir zorunluluğunuz yoktu..zaten imzalamamışsınız
onların görevi sadece gördüklerini not etmedir. neyse...
olayın sizinle ilgisi yok...
dava açılırsa , ki kiracı ve evsahibi varken size açılamaz,gerekeni söylersiniz.