Yeni ev sahibi, eski kiracı evi başkasına işgal ettiriyorsa ne yapabilir?
Evi eski ev sahibi bir müteahhite kiralamış ve 1 yıllık kontrat yapılmış 31 Mayıs 2011 de bitiyor.Evi 10.01.2011tarihinde satın aldım.Fakat müteahhit eve kat karşılığı arsasını aldığı birini oturtmuş ve kendisi kullanmıyor.Ayrıca kira için görüşmeye gittiğimde kontratta yazılı olan 550 tl lik bedeli ödemeyeceğini evi alırken bana mı sordun ben 350 tl veririm işine gelirse al gelmezse ver mahkemeye çıkar diyor.Forumda buna benzer konu yok.Müteahhit ve eşinin aynı ilçe sınırları içinde evi var.Ne yapmak doğru olur.Şimdiden paylaşımlarınız için teşekkürler....
Cevap: Yeni ev sahibi, eski kiracı evi başkasına işgal ettiriyorsa ne yapabilir?
6570/7-d bendine göre aldıgınız tarihten itibaren 1 ay içinde ihtarnamenin ulaşmasını saglıyarak 6 ay sonra veya sözünü ettiginiz kira sözleşmesine dayanarak sözleşmenin bitiminden itibaren 1 ay içinde kendinizin eşinizin ve çoçukların ihtiyacına dayanarak tahliye davası açabilirsiniz kiracı kendisi oturmuyorsa 6570/12 maddesine göre içinde oturana ihtarnameye gerek olmaksızın tahliye davası açabilirsiniz ancak ondan evvelde sulh hukuk mah. kiracının kim oldugunun tesbitini istemenizde fayda var şunuda açıklayımkı satın aldıgınız kişi 3 kişinini oturdugunu bildigi halde ses çıkarmıyarak buna kapalı/zimnen onay vermiş olabilir ödenmiyen kiralar içinde sözleşmede muacceliyet şartı varsada/eksik ödemelerde dahil olmak üzere noter veya icra kanalı ile kira bedellerini açıkça belirlenip istenmeli ve 30 gün içinde ödenmezse sözleşmenin feshi ile tahliye davası açılacagı açıkça bildirilmek suretıyle noterden ihtarname veya icradan tahliyeli ödeme emri gönderilir 30 gün içinde ödemezse tahliye davası açılır
Cevap: Yeni ev sahibi, eski kiracı evi başkasına işgal ettiriyorsa ne yapabilir?
Cevapınız için teşekkür ederim Abdülalim bey,ortada işgal var kira eksik ödemesi var kiralayan müteahhitin ve eşinin aynı ilçede bir çok menkülüde var ben diyelim tahliye davası açtım.ne kadar sürer ve bedelini nasıl alırım forumlarda hemen hemen herkes uzlaşmaya gidin yoksa çok uzun sürer diyor.Benimse içime sinmeyen bu dayatma işine gelirse bunu kabul et gelmezse ver mahkemeye diyor pişkin pişkin.İhtiyacı olmayan birinin bunu yapmasını sindiremiyorum.Buarada ev eşimin üstüne ve hamile mahkemelerde yorulması istemiyorum.Bu durumda yukardaki şartlar altında dava süresi ve diğer yazdığın konularla ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
ilginize tekrar teşekkürler...
noterden veya icra dairesinde