Aynı senet üzerinden birden fazla icra takibi yapılabilirmi...
Araç kiralama şirketine verilmiş ve geri alınması unutulmuş bir senetten dolayı icra takibindeydim. Senedin teminat senedi olduğunu kanıtlayıcı herhangi bir belgemde yoktu. İtirazda bulunamadım ve takip kesinleşti. Senet 15000 liralık ancak açılan dava 1000 liralık faiziyle birlikte 2000 lirayı geçmiş ve maaşımın 1/4 üne haciz geldi. 2000 liralık maaş haczini ödedikten sonra senedimi alabilirmiyim, acaba bana 15000 lirayı alana kadar sürekli dava açılır mı.
( 2007 yılında bana gelen tebligatta (başlığı kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile yapılacak takipte ödeme emri) 3 numara ile numaralandırılmış kısmının altında (asıl alacak işlenmiş faiz, toplam alacak ve %28 reeskont faizinin falan yazılı olduğu kısım) ayrıca bu bonodan dolayı bakiye hak ve alacaklarımızı saklı tutarak şimdilik bu alacak üzerinden icraya koyuyoruz denmiş.)
Cevap: Aynı senet üzerinden birden fazla icra takibi yapılabilirmi...
Alıntı:
fatiht rumuzlu üyeden alıntı
2000 liralık maaş haczini ödedikten sonra senedimi alabilirmiyim,
Elbette
Alıntı:
fatiht rumuzlu üyeden alıntı
acaba bana 15000 lirayı alana kadar sürekli dava açılır mı.
Hayır.Zaten kesinleşmiş bu borç üzerinden takip.Tekrar tekrar diyerek sanırım bu senet üzerinden birden fazla takip açılırmı demek istemişsiniz.
Cevap: Aynı senet üzerinden birden fazla icra takibi yapılabilirmi...
Evet Emrah Bey aynı senet üzerinden birden fazla takip açılabilir mi demek istemiştim yani bin liralık açtı onu aldı sonra tekrar 1000 liralık açarmı veya daha fazla... çünki beni şüphelendiren şey, tebligatta şimdilik bu alacak üzerinden açıyoruz yazılmış. Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim...