Cevap: Aileme baskı yapıyorlar
Lütfen biri yorum yapsın...
Acil bilgilenmem gerekiyor.
Avukat herhangi bir işlem yapmak için borçluyu aramak ve uyarmak durumda değil. Yasal süreçler geçtikten sonra işlemlerini yapabilir. Sizi ve ailelerinizi uyarmalarının sebebi bu işlemler gerçekleştiğinde uğrayacağınız maddi zarar ve eklenecek masraflar. Reşit olabilirsiniz ama ikametgahınız olan adresinizde işlem yapılmasına engel olmanız mümkün değil. Eğer söylediğiniz gibi olsaydı herkes çocukları adına borçlanır ve 18 yaşını geçti der alacaklıları zarara sokardı.
Alıntı:
DUYGU189 rumuzlu üyeden alıntı
Avukat herhangi bir işlem yapmak için borçluyu aramak ve uyarmak durumda değil. Yasal süreçler geçtikten sonra işlemlerini yapabilir. Sizi ve ailelerinizi uyarmalarının sebebi bu işlemler gerçekleştiğinde uğrayacağınız maddi zarar ve eklenecek masraflar. Reşit olabilirsiniz ama ikametgahınız olan adresinizde işlem yapılmasına engel olmanız mümkün değil. Eğer söylediğiniz gibi olsaydı herkes çocukları adına borçlanır ve 18 yaşını geçti der alacaklıları zarara sokardı.
Tamam uyarmak durumunda değil. Yasal süreçler geçtikten sonra da işlemlerini de yapabililer. Beni ve ailemi uyarmaları dediniz değil mi? Tehdit etmeleri, ne biçim evlat yetiştirmişsiniz demeleri, bugun geliyoruz yarın geliyoruz iki gün sonra geleceğiz...Halbuki İstanbul'dan aranıyorum. İcraa işlemleri bu kadar mı kolay? Benim etik olup olmamasından bahsediyorum Sayın Duygu etik olup olmamasından...Üzerime hiç bir şey yoksa ve alamadıklarını düşünecek olursak bunlar küçük oyunlardan başka birşey değil. Siz avukat mısınız? Çok özür dilerim ama (Eğer söylediğiniz gibi olsaydı herkes çocukları adına borçlanır ve 18 yaşını geçti der alacaklıları zarara sokardı) cümlesi size neyi çağrıştırıyor. 18 yaşından önce bakkaldan bir sakız dahi vermezler zaten. He 18 yaşından sonra da öyle bir uyanıklık yapacaksa bu tersine dönüp aptallığa yol açar. 18 yaşından sonra reşit olduğu için kendi hayatını riske atar.Siz nedense hep kötü noktaları almış ve ona göre yorum yapmışsınız. Daha profesyonel bir yorum almak en iyisi. Yine de teşekkür ederim saygım sonsuz...
Ahh abicim ne avukatlar var, mahallede saygınlık için ordan ora laf getiren cahil mahalle kadınlarından erkeklerinden beter
Ne avukatlar var hiçbir çıkarı yokken yardım eder elinden gelenii yapar yardım eder yol gösterir zamanını harcar.
Türkcell diye söylemişler benşi aramadılar ama bir avukat bey var.
Konyada ne kadar aynı soy isim varsa telefon rehberinden buluyor hepsini sallamasyon tehdiltlerle rahatsız ediyor. Tüm soyadaşlarıma beni anlatıyor.
Dedemin babası ile adamların dedesi kardeşmiş. Ömrü hayatımda hiç duymadım görmedim adamları avukat abi kaç defa aramış.
Tehditlerde bulunmuş.
Onlar bizlerin cahilliğinden bilgisizliğinden ve yasa deyince tir tir korkmamızdan yararlanıyorlar.
Oysa haklarımızı vatandaş olarak bilsek 3 göbek öteden birine telefon açıp rahatsız edebilir veya bizi kötüleyebilir mi
Ben bu forumda çok zor çetrefilli sorular sorfum hepsine yardımcı oldular. İyilerde var kötülerde işte her meslekte
Öncelikle geçmiş olsun.Şunu belirtmek gerekir ki salt hukuki açıdan borcun kişiselliği temel bir ilkedir.Sizin şahsi olarak yüklendiğiniz borçtan dolayı ailenizi tehdit veya sair bir suçun yasal tanımına uyacak şekilde aşırı tepkilerde bulunulması durumunda tavsiyem böyle bir hakk veya yetkisi olmayanlara bir ceza kovuşturması talebinde bulunun savcılığa.Çünkü hernekadar reşit olmayan bir çocuğun kişisel borcundan dolayı ailesini uyarmak olacaklar hakkında telakkilerde bulunmak teamüli açıdan hoş karşılansa da teamüller hukuk kurallarının önüne geçmemelidir.Bu uyarının olağan sınırını aşması durumunda elinizde deliller(Tanık,sms,telefon konuşması,evrak vb.) bulunması koşuluyla savcılığa şikayette bulunun.Kanımca avukat arkadaşların yaptığı bu teamüllere uygun hukuka aykırı hareketler niteliğine göre hakaret veya tehdit suçu dahi teşkil edebilir.Unutmayın maruz kaldığınız vakaları delillendirmeniz ceza kovuşturması açısında lehinize bir durum yaratır.Mahkeme asla teamüller doğrultusunda değil hukuk kuralları doğrultusunda karar verir.Hiçkimsenin borç ilişkisinden dolayı borçlu veya ailesini tehdit hakaret veya sair bir suç teşkil edecek şekilde ifaya zorlaması adalet ve hakkabiyet düşüncesiyle bağdaşmaz.Hakkınızı Korumaktan Asla Korkmayın!