Velayet davası ve dost hayatı
2007 yılında anlaşmalı olarak boşandık kızım velayeti annesinde. 2010 yılında çocuk için nafaka davası açtı. ve hakim 150 tl nafaka ödemem için karar çıktı. bu süre içerisinde bende velayet davası açmıştım. eski eşim şuan da evli bir iş adamıyla dost hayatı yaşıyor. eşimşin tüm ihtiyaçlarını ve avukatlık masraflarına kadar dostu ödüyor. önümüzdeki ay mahkememiz var velayetin değiştirilmesi davası. Ben kızımı 3 aydır göremiyorum. göstermiyorlar. benden uzaklaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. çocuğum şuan
1. sınıfa gidiyor. anlaşmalı ayrıldığımızdaki dilekçede belirtiğimiz. hususlardan biri
KIZIMIN YEDİ YAŞINA KADAR VELAYETİ`NİN BANA YEDİ YAŞINDAN SONRA , VELAYETİN`NİN DAVALI EŞİM , e VERİLMESİNİ VE MAHKEME GİDERLERİ`NİN TARAFIMCA KARŞILANMASINA KARAR VERİLMESİNİ SAYGILARIMLA ARZ EDERİM. diyerek. her ikimizde imzaladık. kızım şuan altı yaşında yedi`ye girecek. bu dilekçenin faydası olurmu. şuan avukatım var. velayetin değiştirilmesi davasına girecek zaten. benimde avukatıma yardımcı olmam için elimden gelini yapacağım. velayetin bana verilmesinde bir sakınca varmıdır. eski eşim her türlü parayı ve masrafı karşılıcak güce sahip lüks bir yaşam sürüyor. dostu sayesinde.
Kızımı çok istiyorum lütfen konu ile ilgili net açık bilgi verirseniz. çok sevinirim. hepinize çok teşekkür ederim. SAYGILAR
Cevap: velayet davası ve dost hayatı
selamlar beyfendi öncelikle şunu öğrenmekte fayda görüyorum siz çocuğunuzun velayetini 7 yaşına kadar aldığınızı yazmışsınız neden böyle bir şey yaptınız bunu eleştirmiyorum bıraksaydınız 7 yaşına kadar onda kalsaydı sonra siz alsaydınız. protokolde ne yazdığınızı bilmiyorum. şimdi yanılmıyorsam velayet tekrar karşıtarafta sizde açabilirsiniz siz anlaşmalı boşanmışsınız size çocuğunuzu göstermeme gibi bir ihtimal yok icra yoluyla evladınızı görebilirsiniz. göstermeme gibi bir lüksü yok ayrıca şahısla evli değil dost hayatı yaşadığını belgelerle resimlerle ve şahitlerle desteklerseniz davada çok yardımcı olacağına inanıyorum çocuğunuzun ileride ahlak yapısına aykırı hareket ve taktir edersinizki kız evladı anneye özenir.ve sende yapıyordun bana karışamazsın der. ileride bunları gerekçe gösterebilirsiniz mahkemede ama delilleriniz çok sağlam olmalıki velayeti almanız için şimdiden çok geçmiş olsun yinede uzman birine danışın derim SAYGILARIMLA...
Alıntı:
bakırköy rumuzlu üyeden alıntı
selamlar beyfendi öncelikle şunu öğrenmekte fayda görüyorum siz çocuğunuzun velayetini 7 yaşına kadar aldığınızı yazmışsınız neden böyle bir şey yaptınız bunu eleştirmiyorum bıraksaydınız 7 yaşına kadar onda kalsaydı sonra siz alsaydınız. protokolde ne yazdığınızı bilmiyorum. şimdi yanılmıyorsam velayet tekrar karşıtarafta sizde açabilirsiniz siz anlaşmalı boşanmışsınız size çocuğunuzu göstermeme gibi bir ihtimal yok icra yoluyla evladınızı görebilirsiniz. göstermeme gibi bir lüksü yok ayrıca şahısla evli değil dost hayatı yaşadığını belgelerle resimlerle ve şahitlerle desteklerseniz davada çok yardımcı olacağına inanıyorum çocuğunuzun ileride ahlak yapısına aykırı hareket ve taktir edersinizki kız evladı anneye özenir.ve sende yapıyordun bana karışamazsın der. ileride bunları gerekçe gösterebilirsiniz mahkemede ama delilleriniz çok sağlam olmalıki velayeti almanız için şimdiden çok geçmiş olsun yinede uzman birine danışın derim SAYGILARIMLA...
hayır yanlış anladınız. 7 yaşına kadar annesinde 7 yaşından sonra bana verilmesi yazıyor. bu anlaşmalı boşanmada hazırlanan daktilo ile yazılan dilekçede yazıyor. velayet davasını ben açtım.
Lütfen konu ile ilgili yardımcı olurmusunuz.
protokol imzaladıysanız sorun olmaz kanatindeyim ama yazmış olduğunuz mesajda öyle yazmamışsınız neyse dediğim gibi delillerininizi oluşturun ve hakim beye bunları sunun lütfen yanınızda şahitlerinizde olsun bol miktarda resim çekin ve videoya kaydedin ama eski eşiniz görmesin çektiğinizi gerekirse arkadaşınız çeksin.çok geçmiş olsun SAYGILAR..
teşekkürler şahitim var fakat resim çekme işi biraz zor. devamlı takip etmem lazım onuda çalıştıgım için yapamam.
o zaman çok geçmiş olsun beyfendi varsa bir arkadaşınız ona çektirin resimleri gerçekten daha da etkili olur mahkeme şahitlerlede desteklersiniz. saygılar..
Cevap: Velayet davası ve dost hayatı