Hükmün geri bırakılması ve eskiden gelen dava
Ben 2005 gibi silahla tehdit uüzünden dava açıldı . bu dava uzadı uzadı temyiz e gitti geldi 2010 ekim ayında hukmun acıklanmasının geri bırakılmasına bağlandı. Bu na gore bana soylenen 5 yıl boyunca hic bir suca karışmamam gerekiyormuş. 2009 da www.sahibinden.com sitesinde eski iki tane metal para vardı ilan verdim ve ne kadar eder dedim. Bunun uzerine kültür bakanlığı dava actılar bana suc olarakta 2863 sayılı kanuna aykırılık özel müze ve koleksiyonculara ilişkin hukumlere aykırı hareket etmek. bu kanun kapsamdı sevk maddesi olarak kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanunu 67/2 maddesini ceza olarak talep ettiler. ben bu davanın duruşması yapılmadı 2009 nisan ayında sadece savcılığa bir ifade verdim. ama verdiğim ifadede 2 kelime ve cumle değişmiş yani saçma benim cumlem değil. bir başından bir sonundan baktım imzaladım dusunemedim bole olabileceğini. verdiğim ifadede ben bunları satma maksadı ile siteye koydum yazıyor ama ben satmak maksadım yoktu sadece merak ettim paranın kac yıllık olduğunu hangi donemlere ayit olduğunu para yok bende ne kadar edeceğini merak ettiğim için koydum demiştim. birde "ben bu paraların nerde olduğunu bilmiyorum. paralar şahsın evindedir" diye sacma bir cumle var. bu ayın 24 ünde duruşma var. ben savcılıktaki ifademi yalanlaya bilirmiyim yalanlarsam ne olabilir. benim o ifadeyi değiştirmem gerek. ben bunun suc olduğunu bilmiyordum daha once siteye girdim ve bu sekildeki para ve eserlere ilişkin bir cok ilan olduğunu gorunce suc olsa bu herkese acık sıtede olmaz diye dusunerek ilan verdim dedim. sence nasıl bir ifade vermem gerek burda her kafadan bir ses cıkıyo. 2inci ve en onemli sorum ise su ben başta yazdığım H.A.G.B kararı verildi demiştim ya. onun olayı 2005 te oldu karar ıse 2010 verildi. bunun olayı ıse 2009 da oldu bu mahkemden ceza alırsam hakkımda verilen H.A.G.B kararını etkilermi ne gibi sonuçlar doğurur. yardımlarınız için. teşekür ederim
Cevap: Hükmün geri bırakılması ve eskiden gelen dava
Savcılıkta zapta geçen ifadelerden bazılarının size ait olmadığını zaptı okumadan imzaladığınızı mahkemede dile getirebilirsiniz.
Bu mahkemeden verilebilecek bir mahkumiyet kararı HAGB kararını etkilemez. HAGB kararı da bu mahkeme kararını etkilemez.
Çook teşekür ederim son bir sorum olucak. ben HGAB kararı geldikten sonra hiç bir olaya karışmadım fakat yukarda anllattığım gibi eskiden gelen davalar oluyo. Yargıtaydan donup tekrar acılan davadan ceza alsamda tabi bu dava eski dava yine HAGB karını etkilemez değilmi. HAGB etkilenmesi için HAGB kararı verildikten sonrası onemli sanırım oncesi değil
Evet HAGB kararını bu kararın kesinleşmesinden sonra işlenecek kasıtlı suçlar etkiler.
Çok teşekür ederim sayenizde çok buyuk bir çöküntüden kurtuldum sürekli beynimdeydi ne olur diye tekrar tekrar teşekür ederim hayırlı çalışmalar