Hukuk yolunu izliyoruz ama zaman aleyhimize işliyor!.
2002 Yılında Mağazamızı Sümerbank Şanlıurfa Bölge Şubesine kiraladık 2009 yılına kadar kiralarda kanunu artışları yaptırdık 2009 dan sonra kriz var diyerek artış yapmadık taki 2010'nu mayıs ayına kadar. Ama kiracı nisan mayıs ve haziran kiralarını ödemedi telefonlarımıza yarın öbür gün diyerek ödeneceğini yalanlarını söylediler Ağustos 1 de Protesto çektik dükkanı boşaltma tahliyesi için protesto sonunda yine kira vermeden dükkanı işgal ettiler ekime kadar böyle gitti sonra bunlar dükkanın kısmen boşaltıp anahtar teslimin yapmadılar bir kaç kez telefon açarak anahtar teslimin yapın dedik yapmadılar ayrıca tehditler savurdular mahkemeye falan vermeyin diye öldürürüz (kendi çaplarında) ben bunlara çocuk diyorum kale bile almadım mahkemeye verdim ama sorun burada başlıyor 4 kasım olarak tarih verildi gün geldiğinde 4 kasım Hakim ataması yapılmamıştır dava 18 ocak 2011 ertelendi dedi. Bugün davada dolar kurunu belirlenmesi için dava 22 şubat 2011 ertelendi bu böyle sürüp gidecek anladığım kadarıyla ayrıca karşı taraf avukat falan göndermedi
2010 Nisan'ında bu yana anahtar teslim edilmediği için 11 ay alacağımız var ve şuan anahtarı alamadığımız için mağazaya giremiyoruz ve kiralayamıyoruz.
Noter Kanalı ile dükkanın boş olduğunu resmiyete döker isek dükkanı açabilir miyiz sorum bu?
İyi çalışmalar
Cevap: Hukuk yolunu izliyoruz ama zaman aleyhimize işliyor!.
Benzer bir olayda önceden icra takibi açmıştık. takip kesinleşmişti. tahliye davası sürüyordu. bu esnada kiracı kendiliğinden yeri boşlatmıştı. bu durumu tespit amacı ile kiracının adresinde icra dairesi kanalı ile haciz işlemi yapıldı. haciz tutanağına kiracının mecuru terk ettiği hususu yazıldı. böylelikle sorumluluktan kurtulan mal sahibi yeri başkasına kiralamıştı. Sizin durumunuzda icra takibi önden açılmamış anlaldığım kadarı ile. ancak kiracınız adresi terk etmiş ise bu durumu vergi dairesine, sgk bölge müdürlüğüne ve bölge çalışma müdürlüğüne bildirmiş olabilir. mahkemeden bu yerlere yazı göndererek kiracınızın adresi terk ettiğine dair resmi kayıtları getirtebilirsiniz.
Cevap: Hukuk yolunu izliyoruz ama zaman aleyhimize işliyor!.
Alıntı:
Av.Mehmet Toprak rumuzlu üyeden alıntı
Benzer bir olayda önceden icra takibi açmıştık. takip kesinleşmişti. tahliye davası sürüyordu. bu esnada kiracı kendiliğinden yeri boşlatmıştı. bu durumu tespit amacı ile kiracının adresinde icra dairesi kanalı ile haciz işlemi yapıldı. haciz tutanağına kiracının mecuru terk ettiği hususu yazıldı. böylelikle sorumluluktan kurtulan mal sahibi yeri başkasına kiralamıştı. Sizin durumunuzda icra takibi önden açılmamış anlaldığım kadarı ile. ancak kiracınız adresi terk etmiş ise bu durumu vergi dairesine, sgk bölge müdürlüğüne ve bölge çalışma müdürlüğüne bildirmiş olabilir. mahkemeden bu yerlere yazı göndererek kiracınızın adresi terk ettiğine dair resmi kayıtları getirtebilirsiniz.
Mehmet Bey sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim.
Avukatımız icra takibini yapılabilmesi için kira antlaşmasını yeni olması gerektiğini söyledi bizim antlaşma 8 yıllık bu yüzden icraya veremedik direk mahkeme açtık