-
Tahhüdü ihlal
iyi çalışmalar iki sorum olacak.
senetli bi alacagıma karsılık verilmiş olan tahhüd ihlal edildi
yani ödeme yapılmadı.bu durumda yapmam gereken nedir?
karsı taraf itiraz edip işi uzatmak gibi bi hakları varmıdır?
veya bi itiraz süresi varmıdır varsa ödeme gününe kadar yapması gerekırmıydı?
2-senetlerin icra işlemleri başladıktan sonra tahsilat için bi zaman aşımı varmı?
(mesala 10 yıl gecsede alacagı tahsıl edebilirmiyim?)
-
Cevap: tahhüdü ihlal
Taahhüt icra dosyasına yapıldı ise taahhüdü ihlalden İcra ceza hakimliğine şikayette bulunabilirsiniz.
Ayrıca haciz işlemlerine geçebilirsiniz.
Senedi icraya koyduktan sonra her yıl işlem yapmak kaydı ile on yıldan fazla işlemde tutabilirsiniz.
-
1-karsı taraf itiraz edip işi uzatmak gibi bi hakları varmıdır?
veya bi itiraz süresi varmıdır varsa ödeme gününe kadar yapması gerekmezmiydi?
2-her yıl işlem yaptırmak demişiniz nasıl bi işlem yaptırmam gerek?
-
İtiraz hakları varmı yokmu onu dosya bilgilerine hakim olan bilir. İcraya taahhüt verdikten sonra itiraz etmek zor artık.
İcra dosyaları bir yıl içinde işlem görmeyince düşerler yenilemek gerekir. Düşmemesi için yıl içinde haciz talep etmek gerekir.
-
engin bey son sorum
tahhüdnamede maaşımdan kesilmesi şeklinde maddede var tahhütte vermiş oldugu ödeme gününden
kac gun sonra sgk ya müzekkere yazılması gerek maasından kesılmesı için.
ve maas üzerinde baska haciz var ise ben öncelikli olabilirmiyim tahhüdname verdiği için (maas emekli ması)
saygılar
-
Taahhüt ettiği günün ertesi gün ödeme yapılmadıysa talepte bulunup emekli maaşına haciz konulmasını isteyebilirsiniz.
Başka haciz varsa sıraya girersiniz taahhüt verilmesi öncelik hakkı vermiyor.
-
tahhüdü ihlalin cezası hapis diye biliyorum.
ben icra mahkemesine dava açıp alacagımın tamamını isteme hakkım varmı
alacagımın tamamını ödemezse hapis kararı alınırmı
-
İcra ceza hakimliğine taahhüdün ihlal edildiği gerekçesi ile şikayetçi olacaksınız. Dosya borcu tamamen ödenmedikçe verilebilecek ceza ortadan kalkmaz. Yani sorularınızın cevabı evet.
-
borc 50.000 tl. tahhudde 20 taksıtle odenmesını anlasmıstık ama taksıdı odemedı
bende mahkemeye basvurup taksıt tutarını degılde 50.000 tamamını isteyip ödenmez ise
hapis kararı cıkarmı? yoksa ben taksıtlerımı ödemek istiyorum deyip hapıs kararından kacma hakkı varmı borclunun.
ayrıca bana ayırdıgınız zaman için cok tsk.ler
-
Taahhüt edilen taksitlerden biri ödenmeyince taahhüt ihlal edilmiş olur. Bundan sonra taksitle ödenmesi sizin kabulünüze bağlıdır zaten. Mahkemeye müracaat da bunu sağlamak içindir. Mahkeme borcun taksitle ödenmesine karar vermez tahhüt ihlal edildiği ve tamamı ödenmediği için hapis cezası verebilir.