Babamın iki erkek kardeşe devretmek istediği mirası
Merhaba;
Babama ait olan 472m2 lik arsa ve 80m2 ye oturtulmuş bir müstakil ev var.Biz beş kardeşiz.Bunlardan 3'ü Kız,2'si Erkek.Babam bu mirası hayattayken ben ve abime devretmek istiyor.Benim Öğrenmek istediğim,devir işlemleri için nasıl bir yol izlenmesi gerekli?Vesayet bırakması mı yada satış yoluyla devretmesi mi mantıklı olur?Ayrıca taşınmazları devrettikten sonra ölene kadar oturduğu evde kalacağına dair kendisini garanti altına almak adına talepte bulunabilirmi?
Yukardaki konularda yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler.
Cevap: Babamın iki erkek kardeşe devretmek istediği mirası
[QUOTE]
Alıntı:
Adler74 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Babama ait olan 472m2 lik arsa ve 80m2 ye oturtulmuş bir müstakil ev var.Biz beş kardeşiz.Bunlardan 3'ü Kız,2'si Erkek.Babam bu mirası hayattayken ben ve abime devretmek istiyor.Benim Öğrenmek istediğim,devir işlemleri için nasıl bir yol izlenmesi gerekli?Vesayet bırakması mı yada satış yoluyla devretmesi mi mantıklı olur?
Her ikisi de olabilir.
Alıntı:
Ayrıca taşınmazları devrettikten sonra ölene kadar oturduğu evde kalacağına dair kendisini garanti altına almak adına talepte bulunabilirmi?
Devir-satış sözleşmesinde kullanım hakkını kendinde tutarak veya bir başkasına bıraktığını belirterek bu talebini gerçekleştirebilir.
Yanlıııızzz:)
Bir küçük sorun var, diğer 3 kızkardeşinize , kalacak başka bir şey yoksa, gerçekten bedelini ödeyerek satın almadıysanız,neyi ne şekilde yaparsanız yapın,kızkardeşleriniz babanızın vefatından sonra dava açarak yasal miras paylarının kendilerine teslimini sağlayabilirler.
Bedeli ödeyerek satın almış gibi yaptığınızda da, ödenen bedelin nereye gittiği, gerçekten o bedeli ödeyebilecek gelir seviyesinde olduğunuzun ıspatı gibi başka zorunluluklar çıkacaktır ortaya:)
Cevap: Babamın iki erkek kardeşe devretmek istediği mirası
Öncelikle beni aydınlattığınız için çok teşekkürler.Ben bin tl satış karşılığında(belediyeden rayiç bedeli bu kadar çıktı)472m2 lik arsayı üzerime aldım.Abim de 80 m2 lik müstakil evi aldı.Diğer 3 kardeşime kalabilecek bir tarla var.Onu üzerimize almadık.Bu durumda bir sorun yaşanırmı?Teşekkürler.