Cevap: Boşanma davası hakkında
cevap verebileceğim tek konu altınlar. Eşinize ait olan altınları vermek zorundasınız. Kanunen düğünde geline takılan takılar gelinindir.
Eğer kendi rızanızla verecek olursanız, verdiğinize dair kağıt imzalatmayı unutmayın. Noter de olur. Yoksa verdiğiniz halde vermediğinizi iddia edebilirler.
Eşinizin size söylediğini ifade ettiğiniz sözler barıştıktan sonra mıydı?
Düğün de kıza takılan altınlar kızındır diye yazılmış...ben takılan tüm altınların tamamının kıza ait olduğunu biliyorum...yanılıyormuyum...Yani ziynet eşyası üzerinde erkeğin hükmü olmadığını biliyorum...
Düğünlerde hem geline hem de damata takı takılıyor. Damata takılanlar damatın, geline takılanlar gelinindir. Düğünde takılan tüm takılar gelinindir diye birşey yok. Damata takılanlar da gelinindir diye bitşey yok yani.
Hatta günümüzde bu takı meselesinden sonra gelin ve damatın akrabaları kendi taraflarına takabiliyorlar.
Teşekkür ederim boşanmakta olduğum eşim düğünden ertesi gün hemen tüm ziynet eşyalarını alıp kendi annesine vermiş bende değil ve getiridği tüm çeyiz eşyalarını yatak odasını geri aldı şimdi benden nafaka ve maddi manevi tazminat istyr ve tekrar altınları istyrmuş kendisinde onları inkar ederek parasını istiyor ben napıcam bu durumda barıştıktan sonra beni aşşalayıcı kelimelerde bulundu ve sonra tekrar dava açtık dava zamanında da böleydi düzelme olmadı evet ve şimdi davamız var ve ne yapıcam ben yada ne yapmam gerekir benden manevi maddi tazminat ve nafaka alabilirmi
Elinizde bulunan ses kayıtlarının tarihleri önemlidir. 3 kez boşanma davasının açıldığını belirtiyorsunuz. 3 kezde vazgeçmişsiniz. her vazgeçiş açılmış olan boşanma davasına dayanak olan olayları affettiğiniz anlamına gelir. Son davadan sonraki delilleriniz dikkae alınacaktır. Yani eşiniz size 2 nci kez dava açıldıktan ve vazgeçildikten sonra hakaret etti ve siz bunları kaydettiyseniz, ardından 3 ncü dava açılıp bundan vazgeçmişseniz. Eşinizin kusurlarını affettiğiniz varsayılır.
Yinede elinizde ne varsa bunu kullanacaksınız. Başkaca da bir şansınız yok zaten.
Takılar meselesine gelince. Takıların eşiniz tarafından alındığını ispat edemediğiniz sürece takıların kendisini yada değerini vermek zorundasınız. Bu konuda ya eşinizin itirafına dair ses kaydı yada tanık olmalı. Eşinizi telefonla arayıp altınları kendisinin götürdüğünü itiraf ettirip kaydedebilirseniz işinize yarar bir delil olacaktır.
Ev ile ilgili konuya gelince; hemen her boşanma davasında bu tür tedbirler konulur. Siz mahkemede evi evlenmeden önce aldığınızı babanızla ortak olduğunu söyleyeceksiniz. yarın bir gün mahkeme de aleyhinize tazminat kararı verilirken mal varlığınız dikkate alınacağından şimdiden kayıt altına alınması istenmiş. Dava bitene kadar evi siz satamazsınız. Eşinizde satamaz.