İnternet ortamında yapılan alışverişte kargonun sorumluluğu
Merhaba;
İnternetten yapılan alışverişlerde kargo teslim eden kargo elamanının sorumluluğunu öğrenmek istiyorum. İnternetten yapmış olduğum bir alış işlemi sonrası karşılaştığım sorundan dolayı, kargo teslim elamanlarının yükümlülükleri hakkında yapmış olduğum araştırmalara karşın net bir yanıt bulamadım.
Eğer elaman kargo paketini açtırmayacağını ve bu konuda bir sorumluluğunun olmadığını söylerse ve aynı zamöanda tutanakla ilgili bir işlem yapmayacağını söylerse bu konuda ne yapılabilir?
Bu görevli elemanlar kutuyu huzurlarında açtırıp bir olumsuzluk varsa tutanak tutmaya mecbur mudurlar? Aksi bir eylemde neler yapılabir?
Yada böylesi bir işlemde kargo şirketlerinin ayrı ayrı bir politikaları mı vadır?
Bu konuda beni ve bu gibi konularda sorunları olanları aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden yardımcı olan bilgi sahiplerine şükranlarımı sunuyorum
Cevap: İnternet ortamında yapılan alışverişte kargo nun sorumluluğu
Kural olarak kargo elemanı kendisine verilen paketi ilgilisine teslim etmekle görevlidir. Paketin başında bekleyip içindekinin zarar veya hasar yahut eksik olmasından dolayı tutanak tutma gibi bir vazifesi yoktur. Ancak kargoya verilen ürünün içeriğinin tam olarak bildirilmesi ve kargo şirketince kontrolü yapılarak teslim alınması halinde ürünün taşıma sırasında zarar ve ziyanından kargo firması sorumlu olacağından teslim edilirken kargonun açılması ve alıcı tarafından kontrolünün yapıldıktan sonra teslim alınması mümkündür. Bu gibi durumlarda kargo elemanının kontrole izin vermemesi halinde firmasıyla iletişime geçilebilir sorun giderilmezse teslim almaktan imtina edilebilir.