Kıdem ve İhbar Tazminatı Asgari ücret üzerinden hesaplıyorlar
İş akdi fesih bildirimi bana imza atılarak kıdem ve ihbar tazminatlarımın verileceği karşılıgında işten çıkarıldım.Bana aylık ücret 900 tl para veriliyordu ama ssk da ve resmi banka kartımda hep asgari ücret olarak goryrdum geri kalanınıda elden verıyorlardı bana.Şimdi işten çıktım 900 tl üzerinden hesaplamıyorlada asgari ücret üzerinden hesaplıyorlar bu konuda hakkımı nasıl ararım veya nasıl ispatlıyabılırım???
Yarrdımcı olursanız sevinirim imzayı atmadım ve araştırmadayım su anda lütfen...Teşekür ederim...
Cevap: Kıdem ve İhbar Tazminatı Asgari ücret üzerinden hesaplıyorlar.
Sayın üye;
Maaş bordronuzda belirtilen miktar ne ise kıdem ve ihbar tazminatları ona göre hesaplanır
Saygılar..
Tşk ederim yardımınız için ama bi kaç şey daha öğrenmek istiyorum..
Öğrendim bordromda 800 tl yazıyormuş(Bordro bize verilmiyordu).Bana Aylık maaş olarak Hakediş:900 tl , Aile Geçim İndirimi:50 tl veriyorlardı.SSK danda 800 tl kazancım görünüyordu??
1-Maaş bordrosu, SSK da görünen maaşım mı demek?
2-Kıdem ve İhbar Tazminatı hakkım benim aylık toplamda elime geçen maaşım: 950 tl denmi yoksa 800 tl dir(Resmi olarak)?
Kıdem tazminatınız bordroda görülen brüt ücretiniz üzerinden ,diğer süreklilik arzeden yemek yakacak yol yardımı gibi ek ücretlerin de ilavesiyle bulunan giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanır