Uyarma cezası mı vermeliyim?
:?merhaba. kamuda aday mühendis olarak şef ünvanıyla görev yapmaktayım. katibime verdiğim sözlü emre karşı, yapamam cevabı aldım (tapu kayıt defterini doldurmasını istemiştim, bana bundan önce şefler dolduruyordu ben dolduramam cevabını verdi) Bu durumda katibime nasıl bir yaptırım uygulamalıyım. bana yazılı şablonuyla beraber yardımcı olabilir misiniz ?
Cevap: Uyarma cezası mı vermeliyim ?
Siz şef olarak katibin disiplin amiri misiniz? Öncelikle bunu öğrenin derim.
öncelikle soruma cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. ben şef olarak katibimin disiplin amirimiyim bilmiyorum ama benim amacım aslındda uyarma cezası gibi birşey vermek değil (aday mühendis olduğumdan bunu zaten ben veremem). katip benim şefliğime bakan katip yani benim katibim. ben sadece kendisini resmi yoldan uyarmak istiyorum. sonuçda onun şefi olarak kendisine verdiğim emri (zaten kendi yapması gereken bir işi kendisine söyledim) yapmayacağını yüzüme karşı söyledi. o nedenle kendisine bir şekilde bundan sonra bu tarz davranış sergilerse bunun sonuçlarının kendisi için iyi olmayacağını belirtmem gerekiyor. o nednele kendisine nasıl bir yazı yazmam gerekiyor. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. teşekkür ederim.
Alıntı:
Çobanoğlu rumuzlu üyeden alıntı
Siz şef olarak katibin disiplin amiri misiniz? Öncelikle bunu öğrenin derim.
Bence yazı yazmayınız disiplin amiri kimse ona durumu anlatınız derim.
seninle belkide yıllarca çalışacak o insanın sana saygı duymasını ve sevmesini beklersinde sen :) biraz rahat ol bence ve adama adam gibi söyle, anlamıyorsa da sicil amirine git durumu anlat ve kendisini sözlü olarak uyardım yine aynı şekil davranıyor de (kişisel görüşürüm :)