Aile Yardım Bildirimi  Verilmedi Diye Maaşımdan  Kesinti Yapılabilir mi?

Arkadaşlar  sizlerden bir konuda  bilginizi  isteyeceğim.Ben bir  kurumda  memur olarak  çalışmaktayım.Hakkımı  aradığım için daire  yöneticileri ile arımız  bozuk gitmektedir.Kurum  muhasebecisi  memur arkadaşlara aile  yardım bildirimi verilmesi gerektiğini  söylemiş ve bunlara form vermiş.Arkadaşlar da  bildirimi düzenleyerek vermişler.Benim bu konudan maaş bordrosu elime  geçtiği  gün olan  13.01.2011 tarihinde  haberim oldu.Yani  benim aile  yardım bildirimi  verileceğinden  haberim  yoktur.Kimse de bana söylemedi.Aile yardım bildirimi  vermediğim için  maaşım yaklaşık %12 zam gelmesine  rağmen  2010 aralık  maaşımdan 30.00-TL  eksik yatırılmıştır.Durumu idareye  bir dilekçe ile bildirdim  bana sözlü  olarak şubat ayı maaşını  zamlı alırsın cevabı oldu.Benim sorularım  şunlardır;
1-Benim  bildirimden  haberim olmamasına rağmen  böyle  bir yola gidilebilinir mi?
2-Yeni  bildirim  verilene  kadar eski  bildirim geçerli değilmidir?
3-Konunun gurur meselesi  yapıldığından  hakkımı idari  yada  adli  yarğıda arayabilirmiyim? 
Cevaplarınız için şimdiden  teşekkürlerimi bildirir  başarılar dilerim

Cevap: Aile Yardım Bildirimi  Verilmedi Diye Maaşımdan  Kesinti Yapılabilir mi?

DEVLET MEMURLARININ TEDAVİ YARDIMI VE CENAZE GİDERLERİ YÖNETMELİĞİ
    Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 27/07/1973 - 7/6913
    Dayandığı Kanun Tarihi - No : 14/07/1965 - 657
    Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi - No : 11/08/1973 - 14622
BAKMAKLA YÜKÜMLÜ OLDUĞU KİŞİLERİ BİLDİRME
    "Madde 40 - Her Devlet memuru, tedavi yardımından yararlanabilecek eşi, bakmakla yükümlü olduğu ana, baba ve aile yardımı ödeneğine müstahak çocuklarını gösterir bir beyanname vermekle yükümlü (Örnek 6).
    Tedavi yardımından yararlanacak ana ve babanın birden fazla Devlet memuru (bu yönetmeliğin 48 inci maddesi kapsamına giren kurumlar personeli dahil) olan çocukları varsa, bu ana ve baba çocuklarından birinin beyannamesinde gösterilir.
    Beyannamede gösterilen şahısların durumunda bir değişiklik meydana geldiğinde memur 15 gün içinde yeniden bir beyanname düzenleyerek ilgili mercie verir.
    (Değişik fıkra: 14/05/2001 - 2001/2473 Karar S. Yön./2. md.) Karı ve kocanın her ikisinin de bu Yönetmelikten yararlanan memur olması halinde aile yardımı ödeneğine müstehak çocuklar anne veya babadan yalnız biri tarafından düzenlenecek beyannamede, boşanma ve ayrılık vukuunda ise, mahkeme çocuğun velayetini hangi tarafa vermişse, çocuk onun tarafından düzenlenecek beyannamede gösterilir."
Bu çerçevede,
1-Size beyanname için bildirimde bulunulmaması idarenin hatasıdır.
2-Evet durumunuzda değişiklik yoksa eski verdeiğiniz beyanname geçerlidir.
3-İdareye bir dilekçe ile müracaat ederek neden size bu konu ile bildirimde bulunulmadığını sorarsınız ve haberiniz dışında aile yardımının kesilmesi nedeniyle uğradığınız parasal kaybın tarafınıza ödenmesi talebinde bulunursunuz. Redderlerse İdare Mahkemesinde bir tam yargı davası (iptal ve parasal kaybınızın telafisi) açarak parasal kaybınızı alırsınız diye düşünüyorum.

Cevap: Aile Yardım Bildirimi  Verilmedi Diye Maaşımdan  Kesinti Yapılabilir mi?

Sayın ÇOBANOĞLU  kardeşim verdiğiniz  bilgiler  için çok  çok  teşekkür  eder  işlerinizde  başarılar dilerim.Sağolun