Eşimin istemediğim işte çalışmak istemesi
Evin reisi olarak eşimin bana uygun olmayan işlerde çalışmasını istemiyorum.Eşim ablası tarafınca kendi çalışmış olduğu işyerinde kendisininde çalışması için zorlanarak ikna edilmiştir.Her ne kadar çalışmasını istememi bildirsemde ister iste ister isteme çalışacağım şeklinde sözler kullanarak tartışmalar yaratmakta.Çalışmak istediği işde gece çalışması olduğu gibi kendi çalışma düzenimlede ters ve de tercih ettiği iş benim görüşüme göre bayan için uygun olmayan bir iştir.
Asıl öğrenmek istediğim bu gibi durumlarda bayanlar kendi kararlarını kendileri verebilme yetkisine sahiplermidir?Bu gibi durumlarda aile reisinin eşi üzerinde ne gibi yetkileri bulunmaktadır,bu sebeplerden aile içerisinde oluşabilecek soğukluklardan dolayı açılacak boşanma davasında bayan haklımı yoksa haksız konumuna mu düşmektedir bu konular hakkında sizlerin yardımlarına ihtiyaç duymaktayım.
Teşekkürler.
Cevap: Eşimin istemediğim işte çalışmak istemesi
merhabalar hocam anladığım kadarı ile eşinizin istemediğiniz işte çalışmasını istemiyorsunuz buna rağmen eşiniz çalışıyor, erkeklerin hakkı kadar kadınlarından çalışması doğaldır ama bu konuda mutabakat sağlayamıyorsanız ve boşanma gibi bir düşünceniz var ise hakim karşısında eşiniz haklı çıkabilir sonuçta kadınlar ve erkeklere eşit haklar verilmiştir bence mutabakata varıp evliliğinizi kurtarmaya çalışın iyi akşamlar
[QUOTE=incsoft;399235]
Alıntı:
Asıl öğrenmek istediğim bu gibi durumlarda bayanlar kendi kararlarını kendileri verebilme yetkisine sahiplermidir?
Evet, bu ve benzeri , hatta benzemeyen her durumda akıl sağlığı yerinde olan her bayan , akıl sağlığı yerinde olan her erkek gibi kendi kararlarını kendileri verebilmek gibi bir yetki ve beceriye sahiptir.
Alıntı:
Bu gibi durumlarda aile reisinin eşi üzerinde ne gibi yetkileri bulunmaktadır,
1Ocak 2002 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Türk Medeni Kanunu ile ''aile resiliği kavramı kaldırılmıştır.Evlilik birliğini eşler beraber yönetirler ibaresi getirilmiştir.
https://www.hukuki.net/showthread.php...F0i%FEiklikler
Alıntı:
bu sebeplerden aile içerisinde oluşabilecek soğukluklardan dolayı açılacak boşanma davasında bayan haklımı yoksa haksız konumuna mu düşmektedir
Kesinlikle haklı olduğu için haklı konumu tescil edilir.
Öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim.Kanunlar anladığım kadarıyla erkek haklıda olsa kadını haklı olarak kabul ediyor.Evlilikde erkeğin bir rolü kalmıyor açıkcası.Eşime göre uygun olan iş açıkcası bana uymuyor.Her ne kadar uymasada evli bile olsak kendi isteğini yerine getirebiliyor anladığım kadarıyla.